fbpx
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Search in posts
Search in pages

U našem novom podkastu, ugostili smo Stašu Stojkov, povratnicu koja je od ranih srednjoškolskih dana imala želju da upoznaje svet i da utiče na promene u društvu. Tako su je njena iskustva u Norveškoj (u različitim životnim periodima) i Egiptu (u različitim socio-ekonomskim prilikama) oblikovala i doprinela tome da se i danas u Srbiji bavi temama promena u sferama održivog razvoja i rodne ravnopravnosti.

Ispričala nam je kako je na nju uticao boravak u Norveškoj tokom tinejdžerskih godina, zašto se kasnije odlučila za studije arapskog jezika i zašto je želela da upozna bliže i tu kulturu. Saznali smo kako je u Kairu otkrila dva kompletno drugačija načina života, a i zašto su je upravo ta iskustva odvela ponovo u Norvešku.

Kako pomiriti oprečne lekcije naučene u potpuno različitim sredinama, koliko truda je nekada potrebno uložiti za pronalaženje svog puta i zašto je važno definisati svoje merilo uspeha, saznajte u novoj epizodi Tačka povratka podkasta!

Kao i do sada, razmenom znanja, iskustava i ideja u okviru ovog kanala nastojaćemo da otvorimo nove mogućnosti za dijalog između dijaspore i Srbije, da se povežemo sa povratnicima, ali i strancima koji stvaraju u Srbiji i promovišemo proces cirkularne migracije a kroz priče koje inspirišu i otkrivaju nove horizonte u Srbiji ali i dijaspori.

#TPPodkast #tačkapovratka #CircularMigration #CirkularnaMigracija #edukacija #društvenaodgovornost

*
Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook: https://www.facebook.com/tackapovratka
Instagram: https://www.instagram.com/tacka_povratka

Priključite se Viber kanalu „Dijaspora”: http://bit.ly/3uhSB3w