fbpx
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Search in posts
Search in pages

Već prilikom prvog susreta sa našom današnjom sagovornicom, Milenom Vujičić, bilo nam je jasno da je pred nama osoba velike domišljatosti i izuzetno avanturističkog duha, a nakon samo jednog razgovora, saznali smo i zašto smo stekli taj utisak. Životni put ju je vodio od studija na FON-u, master programa u Nemačkoj, preko ekspedicije na Antarktik i karijere u Švedskoj, do života u Bombaju, a potom i povratka u Srbiju – može se reći da je Milena oličenje i cirkularne migrantkinje i povratnika.

U današnjem podkastu, Milena nam je ispričala kako je postala jedan od 50 učesnika ekskluzivne ekspedicije na Antarktik, šta je sve doživela na dalekom jugu i kako ju je to iskustvo formiralo na privatnom planu. Saznali smo i kako se, nakon povratka sa ekspedicije, odlučila na selidbu u Švedsku, koje faze je prolazila prilikom preseljenja i šta je naučila od Šveđana. Podelila je sa nama i svoja iskustva sa proputovanja Indijom, a zatim i iz života u Bombaju, ali i zašto se odlučila na povratak u Srbiju vrlo brzo nakon što je postala majka.

Kako su sva ta iskustva kulminirala u osnivanju jednog sportsko-rekreativnog udruženja, zašto je poželela da se vrati i na šta misli kada kaže da je potrebno da se „slože sve kockice”, poslušajte u najnovijoj epizodi Tačka povratka podkasta!

Kao i do sada, razmenom znanja, iskustava i ideja u okviru ovog kanala nastojaćemo da otvorimo nove mogućnosti za dijalog između dijaspore i Srbije, da se povežemo sa povratnicima, ali i strancima koji stvaraju u Srbiji i promovišemo proces cirkularne migracije a kroz priče koje inspirišu i otkrivaju nove horizonte u Srbiji ali i dijaspori.

#TPPodkast #tackapovratka #CircularMigration #CirkularnaMigracija #roditeljstvo #priroda #turizam #lokalniturizam #preduzetništvo #preduzetnice

*
Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook: www.facebook.com/tackapovratka​
Instagram: www.instagram.com/tacka_povra…

Priključite se Viber kanalu “Dijaspora” bit.ly/3uhSB3w