fbpx
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Search in posts
Search in pages

Politika otvorenog inboksa spojila nas je sa cirkularnom migrantkinjom izuzetno šarolikog iskustva, Žaklinom Aguilar Zamboni. Kada smo se upoznali i porazgovarali, saznali smo da je živela na nekoliko kontinenata, da je studirala i radila na više različitih jezika, kao i da je život doveo u nazad u Srbiju, u kojoj nije živela od detinjstva. Iz razgovora začinjenog živopisnim pričama iz Severne i Južna Amerike, Azije i zapadne Evrope otvorio se poziv za gostovanje u podkastu, koji je Žaklina, na naše zadovoljstvo, prihvatila.

Nesvakidašnji životni i profesionalni put naše gošće teško može da stane u sat vremena razgovora, ali smo se potrudili da dočaramo što više iskustava koje je imala širom planete. Kroz ovaj razgovor otkrili smo zašto je otišla u Ameriku da studira, kako je živeti u Južnoj Americi, kako se osećala u Kanadi i šta je iskusila u Danskoj. Jedno od Žaklininih naupečatljivijih doživljaja vezano je za Peking, gde je radila na univerzitetu. Ipak, svoj migrantski, profesionalsni i akaedmski put zaključila je u Evropi, prvo doktoratom i radom u Nemačkoj, a sada i povratkom u Beograd.

Kroz razgovor sa njom, pokušali smo da dočaramo raznolikost i bogatstvo Žaklininog migrantskog iskustva, kao i da otkrijemo šta je pokrenulo na tako velike korake. Odgovori na naše radoznalosti su bili i lični i profesionalni, a gde se ova poliglotkinja i ljubiteljka životinja najbolje oseća i na kom jeziku sanja saznajte u ovoj epizodi!

Kao i do sada, razmenom znanja, isukstava i ideja u okviru ovog kanala nastojaćemo da otvorimo nove mogućnosti za dijalog između dijaspore i Srbije, da se povežemo sa povratnicima, ali i strancima koji stvaraju u Srbiji i promovišemo proces cirkularne migracije a kroz priče koje inspirišu i otkrivaju nove horizonte u Srbiji ali i dijaspori.

#TPPodkast #tackapovratka #CircularMigration​ #CirkularnaMigracija​ #roditeljstvo #dijaspora #preduzetništvo #preduzetnice

*
Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook: https://www.facebook.com/tackapovratka​
Instagram: https://www.instagram.com/tacka_povra…

Priključite se Viber kanalu “Dijaspora” http://bit.ly/3uhSB3w