fbpx
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Search in posts
Search in pages

Kada su se upoznali na studijama u Švajcarskoj, Jelena Savčić iz Novog Sada i Mohamad Hakim iz Bejruta nisu slutili da će ih život spojiti godinama kasnije. Nakon studija, svako je bio posvećen svojoj karijeri – Jelena se vratila u Srbiju kako bi nastavila da razvija i modernizuje porodični biznis, a Mohamad se posvetio radu u hotelima iz ekskluzivnog lanca Four Seasons gde je stekao zavidno iskustvo.

Nakon što su se 2017. godine povezali preko instagrama, njihove dve priče su ubrzo postale jedna, zajednička. Danas, Jelena i Mohamad, koji je postao i srpski državljanin, žive u Novom Sadu i imaju dvoje dece, dok zajednički vode porodični posao.

Zanimljivo je da je upravo ovaj par mladih ugostitelja odgovoran za pokretanje prvog cloud kitchen koncepta u Srbiji, na šta ih je naveo pandemijski karantin, a u čemu im je u mnogome pomoglo njihovo kombinovano internacionalno iskustvo i kontakti, kao i naučenost da brzo reaguju i pronalaze rešenja.

Kroz dinamičan i vedar razgovor sa naših dvoje gostiju otisnuli smo se na uzbudljivo putovanje preko tri kontinenta, u više od osam zemalja i kultura, i prošetali se kroz desetak nacionalnih kuhinja, dok se u pozadini – čućete – s vremena na vreme oglašavala njihova tromesečna ćerka Lejla. Kako je izgledao život ova dva svetska putnika pre i nakon što su se prepoznali, šta je podrazumeo početak zajedničkog poslovnog poduhvata u Srbiji i koje to projekte sada vode saznajte u 68. epizodi podkasta Tačka povratka.

Kao i do sada, razmenom znanja, isukstava i ideja u okviru ovog kanala nastojaćemo da otvorimo nove mogućnosti za dijalog između dijaspore i Srbije, da se povežemo sa povratnicima, ali i strancima koji stvaraju u Srbiji i promovišemo proces cirkularne migracije a kroz priče koje inspirišu i otkrivaju nove horizonte u Srbiji ali i dijaspori.

#TPPodkast #tackapovratka #CircularMigration​ #CirkularnaMigracija​ #roditeljstvo #majčinstvo #dijaspora #preduzetništvo #preduzetnice

*
Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook: https://www.facebook.com/tackapovratka​
Instagram: https://www.instagram.com/tacka_povra…

Priključite se Viber kanalu “Dijaspora” http://bit.ly/3uhSB3w