fbpx
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Search in posts
Search in pages

Da li ste znali da u Beogradu postoji novi, invite-only, coworking prostor? U pitanju je Haos Community Space, prostor koji je pružio utočište i stvorio zajednicu preduzetnika sličnih pogleda na svet, od kojih se većina doselila iz Rusije u poslednjih godinu dana.

Gošća 67. epizode podkasta Tačka povratka je Branka Šupe, preduzetnica i osnivačica Haos-a, progresivna mlada žena koja želi da osnaži i osveži lokalni startap ekosistem novim ljudima, idejama i vezama.

Rođena u Srbiji, Blanka se još kao beba preselila u Moskvu, gde je odrasla na pod snažnim uticajem ruske kulture i jezika, mada se uvek osećala kao Srpkinja i održavala porodične veze sa našom zemljom. Vođena željom da studira van Rusije, otišla je u Ameriku gde je stekla master diplomu, ali i prva ozbiljnija profesionalna iskustva. Nakon studija je preko prakse ušla u svet Silikonske doline i zaplivala korporativnim, a potom i startap vodama, a igrom slučaja joj je prvi šef bio Aleks Hofman, osnivač musical.ly platforme koja je kasnije postala TikTok.

Profesionalni uspon, različita i dinamična iskustva, i događaji iz privatnog života uticali su na to da Blanka Šupe dođe u Srbiju, čija je državljanka, ali gde nikada zapravo nije živela. Ponovo, splet okolnosti je doveo do ideje da otvori coworking prostor i okupi jednu novu zajednicu u centru Beograda, i to baš nadomak hotela “Moskva”. Blanku smo rado ugostili i nadamo se da će ovaj razgovor doprineti stvaranju novih mostova između postojeće startap zajednice i rezidenata Haos coworking prostora.

Kao i do sada, razmenom znanja, isukstava i ideja u okviru ovog kanala nastojaćemo da otvorimo nove mogućnosti za dijalog između dijaspore i Srbije, da se povežemo sa povratnicima, ali i strancima koji stvaraju u Srbiji i promovišemo proces cirkularne migracije a kroz priče koje inspirišu i otkrivaju nove horizonte u Srbiji ali i dijaspori.

#TPPodkast #tackapovratka #cirkularnemigracije #rusijaisrbija #startapekosistem #startupserbia #startup #startap #coworkingbelgrade