fbpx
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Search in posts
Search in pages

Kako izgleda otići iz zemlje u ranoj mladosti na svoju inicijativu, a kako vratiti se nakon završetka master studija? Kako je to otići po drugi put i postati majka preko okeana? Kakvi sve izazovi stoje na putu cirkularne migracije jedne porodice i kojih prednosti odgajanja dece u Srbiji često nismo svesni?

Dinamičan razgovor sa Unom Stupar Jokić uveo nas je u njen svet putovanja i školovanja u Švajcarskoj i Italiji, i otvorio veoma važnu temu roditeljstva, koja često menja živote emigranata, a mnoge navodi i na povratak. Pošto je i sama odrasla često putujući između Beograda i Moskve, Una internacionalne selidbe doživljava kao prirodno kretanje, dok je na tom putu vodi lična inicijativa, upornost, kreativnost i vredan rad. Danas, naša gošća živi u Beogradu sa suprugom i dvoje male dece. Navela je da se u rodni grad vratila gotovo slučajno, ali da joj boravak ovde za sada odgovara. Ipak, ne isključuje mogućnost ponovnog odlaska nekad u budućnosti jer je u skladu sa nomadskim načinom života koji je usvojila.

Strateška dizajnerka i preduzetnica, Una Stupar Jokić je baš u Srbiji, i to u jeku pandemije koronavirusa, osnovala firmu Pomisli. Njen brend Pom Pom je uveo inovacije na srpsko tržište ženskih higijenskih proizvoda, kako u dizajnu, tako i u insistiranju na upotrebi prirodnih materijala, a za cilj ima destigmatizaciju menstruacije u društvu.

U 66. epizodi Tačka povratka podkasta slušaćete o tome kako je izgledao Unin život tokom evropskog školovanja i američke porodične avanture i otkrićete i to koliko mladim majkama može da znači podrška porodice, okoline i sistema, koliko je važna sloboda, ali i to kako život ume da nas odvede baš tamo gde treba da budemo.

Kao i do sada, razmenom znanja, isukstava i ideja u okviru ovog kanala nastojaćemo da otvorimo nove mogućnosti za dijalog između dijaspore i Srbije, da se povežemo sa povratnicima, ali i strancima koji stvaraju u Srbiji i promovišemo proces cirkularne migracije a kroz priče koje inspirišu i otkrivaju nove horizonte u Srbiji ali i dijaspori.

#TPPodkast #tackapovratka #CircularMigration​ #CirkularnaMigracija​ #roditeljstvo #majčinstvo #dijaspora #preduzetništvo #preduzetnice

*
Brend Pom Pom istražite ovde: https://pompompomisli.com/

*
Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook: https://www.facebook.com/tackapovratka​
Instagram: https://www.instagram.com/tacka_povra…

Priključite se Viber kanalu “Dijaspora” http://bit.ly/3uhSB3w