fbpx
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Search in posts
Search in pages

Otišao još kao srednjoškolac sa idejom da će ostati u Americi. Ali nakon osnovnih studija preko okeana i master stuja u Nemačkoj, Aleksandar Jakovljević je rešio da se vrati u Srbiju i da da svoj doprinos našem društvu. Internacionalno iskustvo koje ima i entuzijazam koji gaji prema javnim politikama doveli su ga u Tačku povratka, gde je proveo dve plodonosne godine.

Ipak, Aleksandar nikada nije odustao od svog sna da studira na jednoj od najprestižnijih škola u svetu. Interesantno je to da je baš kolegijalnost i dobra energija na koju je naišao u Tački povratka doprinela tome da naš gost bude primljen na Harvard, gde danas studira master iz javnih politika na prestižnoj Harvard Kennedy School. Kako kaže, sebe i svoju budućnost vidi u Srbiji.

U specijalnoj epizodi našeg podkasta saznaćete kako izgleda pripremati se i prijaviti na master studije prestižnog univerziteta? Koliko traje čitav proces, koji njegovi delovi podrazumevaju intenzivne pripreme, a koji čekanje? Kako izgleda dobiti taj mnogo očekivani odgovor da ste primljeni i da ste dobili stipendiju? Sve ovo, uz mnogo više praktičnih i životnih detalja čućete kroz razgovor koji smo vodili jednim od nas Aleksandrom Jakovljevićem, našim prijateljem i doskorašnjim kolegom.

Kao i do sada, razmenom znanja, isukstava i ideja u okviru ovog kanala nastojaćemo da otvorimo nove mogućnosti za dijalog između dijaspore i Srbije, da se povežemo sa povratnicima, ali i strancima koji stvaraju u Srbiji i promovišemo proces cirkularne migracije a kroz priče koje inspirišu i otkrivaju nove horizonte u Srbiji ali i dijaspori.

#TPPodkast #tackapovratka #CircularMigration​ #CirkularnaMigracija​ #cirkularnemigracije #harvardmaster

Epizodu u kojoj je Aleksandar gostovao prvi put, zajedno sa Urošem Živkovićem, možete pogledati ovde: https://www.youtube.com/watch?v=NWLWHUYJq6k&ab_channel=Ta%C4%8DkaPovratka

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook: https://www.facebook.com/tackapovratka​
Instagram: https://www.instagram.com/tacka_povra…

Priključite se Viber kanalu “Dijaspora” http://bit.ly/3uhSB3w