fbpx
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Search in posts
Search in pages

KAD BI ŽIVOTINJE MOGLE PRIČATI
Kako bi se povećala svijest javnosti o ozbiljnosti zločina protiv prirode producirali smo tri audio monodrame u kojima se daje glas samim životinjama koje su doživjele krivolov, trovanje, krijumčarenje i nezakonitu trgovinu.

Monodrama „Medina uspavanka”, u izvedbi Darka Rundeka, a prema scenariju Sare Šalov, govori o mladuncu medvjeda kojem je samo jedan „BOOOM!!” promijenio život. Kako? Poslušajte u ovoj dirljivoj priči, koja nije klasična nježna uspavanka, već prije poziv na buđenje…

Smeđi medvjed strogo je zaštićena i ugrožena vrsta. Vršni je predator pa kontrolira ravnotežu u cijelom šumskom ekosustavu u kojem obitava, zbog čega je vrlo važno osigurati stabilnu populaciju medvjeda. U regiji je upravo medvjed, uz vuka, česta žrtva krivolova. Ako medvjedica nastrada, njezina mladunčad teško može preživjeti. Krivolov medvjeda kažnjivo je djelo i ozbiljna prijetnja cijeloj vrsti, kao i ostalim biljnim i životinjskim vrstama u ekosustavu.

Navedene monodrame nastale su u sklopu projekta LIFE SWiPE, punog naziva „Uspješan progon zločina protiv prirode u Europi”, čiji je cilj obeshrabriti i u konačnici smanjiti broj kažnjivih djela protiv divljih vrsta.

scenarij: Sara Šalov
glas: Darko Rundek
uspavanka: Jelena Miholjević
montaža: Podcast.rs
ilustracije: Miroslav Mrva
animacije: Marin Balaić
produkcija: WWF Adria, 2023

Za više informacija poseti ⁠wwfadria.org⁠ ili ⁠stopwildlifecrime.eu⁠