fbpx

Podržite me na Patreonu: www.patreon.com/agelast
Jednokratne donacije kanalu: www.paypal.me/agelastpodcast
FB: www.facebook.com/galebnikacevic
Instagram: www.instagram.com/agelast_/
Twitter: twitter.com/GalebNikacevic

Wolt kućna dostava: wolt.com/en/discovery (iskoristite kod AGELAST prilikom prve porudžbine i ostvarite 400rsd popusta na kućnu dostavu)

Dejan Ilić, osnivač i urednik izdavačke kuće “Fabrika knjiga” i časopisa “Reč”. Doktorirao je na Univerzitetu u Budimpešti, redovni je kolumnista Peščanika i objavio je više zbirki eseja i teorijskih tekstova, od “Tranziociona pravda i tumačenje književnosti: srpski primer”, pa sve do “Škola za petparačke priče: predlozi za drugačiji kurikulum.” U ovoj epizodi bavili smo se pitanjem obrazovnog sistema u Srbiji, posebno u vreme epidemije koja ostavlja dubok i traumatičan efekat ne samo na našu ekonomiju i živote nas i naših bližnjih, već i duboko obogaljuje, ali i razotkriva sve manjkavosti našeg obrazovnog sistema. O tome kakvo je naše obrazovanje, zašto je takvo, kakve su dugoročne posledice takvog (ne)obrazovanja koje se sistemski uništava već decenijma i kako bi uvođenje pop kulture u nastavni program pomoglo da se ono digne na noge, dobije na relevantnosti, ali i da pomogne brojnoj obespravljenoj deci su samo neke od tema kojima smo se bavili u ovoj epizodi povodom objavljivanja njegovne nove knjige “Fantastična škola, novi prilozi za drugačiji kurulikulum: sf, horor, fantastika”.

Knjigu možete da nabavite ovde: http://www.fabrikaknjiga.co.rs/fantasticna-skola-novi-prilozi-za-drugaciji-kurikulum-sf-horror-fantastika/

Producent: Sandra Planojević Hasci-Jare
Audio: Marko Ignjatović
PR & Organizacija: Sandra Planojević Hasci-Jare

Instagram:

Galeb Nikačević Hasci-Jare: www.instagram.com/agelast_/
Sandra Planojević: www.instagram.com/run_lola_run/
Marko Ignjatović: www.instagram.com/stray_dogg_bg/
Miloš Korać nema instagram.

1 comment on “Podcast 033: Dejan Ilić (Fabrika knjiga)

  1. Aleksandra Nedic каже:

    Uzivala sam u slusanju. Sagovornik (Ilic) na zanimljiv i argumentovan nacin govori o obrazovanju, za koje i sama smatram da daje osnovne preduslove za stvaranje „normalnog“ drustva. Mozda sam toliko odusevljena jer delim apsolutno sve stavove. Primeri su mi odlicni i cini se primenljivi na moje milenijalce iz porodice. Nikacevic, kao i uvek, odlicno vodi razgovor.
    Pozdravljam ekipu

Ostavite odgovor

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *