fbpx
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Search in posts
Search in pages

„Na toj dugoročnoj sreći mora da se radi.“

U 198. epizodi podkasta pojačalo gost Ivana Minića je Đorđe Filipović. Ovo je druga epizoda sa Đorđem, u prvoj epizodi nam je Đorđe pričao o svojoj plivačkoj karijeri, dok nam u ovoj epizodi priča o svojoj poslovnoj karijeri i kako je nakupljenim iskustvom u Americi osnovao uspešnu firmu u Srbiji.

U prvom delu, Đorđe nam priča kako je odlučio da se odrekne plivanja i posveti programiranju. Priča i o upoznavanju sa svojim dobrim prijateljom Zidavom, sa kojim ulazi zajedno u posao, gde su dugo godina nakon sarađivali. Osvrnuće se i na svoj povratak u Srbiju, gde osniva firmu, ali kako je izgledao period u kome je putovao za Ameriku da dogovori poslove i vraćao se nazad da ih u Srbiji odradi.

Priča nam i o razvoju firme i zapošljavanju novih ljudi, kao i uvođenju agilnog menadžmenta, self managed timova i product ownera, kojih u to vreme u Srbiji nije bilo. Sve vreme se kroz priču provlače zanimljivi projekti na kojima je radio, ljudi sa kojima je sarađivao, a opet priča ima jedan širi koncept i pruža nam uvid u sve probleme sa kojima se IT industrija danas susreće.

Sa već velikim iskustvom u zapošljavanju i obuci novih ljudi, Đorđe pravi internu akademiju za školovanje programera i kroz praktičan rad ih obučava i sprema za dalju karijeru. Kako se ovo pokazalo veoma uspešnim, Đorđe trenutno pokušava da svoju Akademiju ozvaniči. Đorđe ostaje veran svom preduzeću, ne želi da ga proda već da tu ostvari penziju i da firmu prenese svojoj deci.

Teme u epizodi:
– Uvod
– Mladi Đorđe i opsesija kompjuterima
– Gradacijski prelaz iz vode u biznis
– Sudbina te uvek spaja sa prijateljima koji su ti potrebni
– Prvi startup
– Seljenje iz grada u grad
– Kako sakupiti dovoljno znanja da kreneš u sopstveni biznis
– 30Hills
– Startup-ovi
– Vizija interne akademije
– Ko je još inspirisao Đorđa

Podržite nas na BuyMeACoffee: https://bit.ly/3uSBmoa

Pročitajte transkript ove epizode: https://bit.ly/3H6BU2g

Posetite naš sajt i prijavite se na našu mailing listu: http://bit.ly/2LUKSBG

Prijavite se na naš YouTube kanal: http://bit.ly/2Rgnu7o

Pratite Pojačalo na društvenim mrežama:
Facebook: http://bit.ly/2FfwqCR
Twitter: http://bit.ly/2CVZoGr
Instagram: http://bit.ly/2RzGHjN