fbpx
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Search in posts
Search in pages

U današnjoj epizodi podcasta Contenta Biznis Priče, moja gošća je Luana Poleis, iskusna psihoterapeutkinja i psihologinja koja već dugi niz godina predano radi u svojoj privatnoj praksi. Zaljubljenica u svoj poziv, Luana definira svoj rad kao izgradnju mosta koji vodi ka sreći i mentalnom zdravlju, pri čemu svoje usluge pruža kroz različite oblike psihoterapije. Posebno cijeni svoj direktan i iskren pristup, jer smatra da nije u radu s problemima, već s ljudima. Za sebe kaže da je „ljudski terapeut“ i vjeruje da svaki put kada joj se neko obrati za pomoć, to znači da je već prelila čaša i da je terapija proces istraživanja što je tu čašu napunilo. Luana je također ljubitelj terapijskog pisanja i čitanja, te velika ljubitelj knjiga. Slobodno vrijeme najčešće provodi u društvu svoja dva psa, koji joj pružaju radost i opuštanje poslije napornog dana.

Kroz epizodu smo zajedno istražile kako suvremeni marketing koristi psihologiju kako bi utjecao na naša donošenja odluka, s naglaskom na utjecaj na mentalno zdravlje i na to kako često kupujemo ideje umjesto samih proizvoda. Raspravljajući o toksičnom marketingu, istakle smo kako prodaja više nije samo transakcija, već igra s identitetom i emocijama kupaca, što može dovesti do ciklusa nezadovoljstva i impulzivne potrošnje. Također, diskutirale smo o utjecaju društvenih mreža na naše odluke o kupovini, naglašavajući kako se često stvari biraju radi predstavljanja određene slike o sebi, što može dovesti do narušavanja sreće i uspoređivanja s drugima.

U zaključku, istakle smo se važnost proaktivnog pristupa u digitalnom dobu, naglašavajući potrebu za svjesnošću o marketinškim praksama i njihovom utjecaju na nas te potrebu za individualnim pristupom u poslovanju. Poruka ove epizode je da bi vrijednosti i etika trebale biti naš kompas kroz izazove digitaliziranog svijeta marketinga.

Teme u ovoj epizodi: 

  • Utjecaj reklama na naše emocije
  • Fokus na etici, ne profitu.
  • Upravljanje emocijama u profesionalnom okruženju
  • Postavljanje zdravih granica
  • Samopouzdanje nasuprot uspoređivanju s drugima

Luanu možeš zapratiti: 

Povežimo se na ostalim kanalima: