fbpx
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Search in posts
Search in pages

Zoe Kida: Na prvom nastupu, u Knez Mihailovoj, zbog treme sam sve vreme gledala u pod

„Ako vam se sviđa @analogija i želite da zavirite u misli Beograđana i onih koji u Beograd rado svraćaju zapratite ovaj kanal i pipnite palac nagore.Beograd je grad koji ti stvarno daje sve na dlanu i imam utisak da je u Beogradu sve moguće. Mislim da je to trenutno najbolji grad u regionu za umetnike“, kaže za podkast „Analogija“ Zoe Kida, umetnica koju prvenstveno znamo kao pevačicu. Šta sve o njoj ne znamo, saznaćemo u novoj epizodi Analogije.

Umetničko ime Zoe Kida, Ana Radonjić je izabrala još na početku svoje karijere u bendu „Mistejk, mistejk“. Zoe Kida je ime za nastup i kada je na bini to ime je, kako kaže, najbolje predstavlja..

S druge strane, Ana ima svoj brend i pesmu pod nazivom Žena dete. U podkastu @analogija objašnjava kada je Ana „Zoe kida“, a kada je „žena dete“, kako je i kćerka zove. 

Ana je završila Filološku gimnaziju i fakultet, ali se nikada nije bavila tim poslom. Uvek su je zanimali muzika i dizajn. To što nije imala formalno obrazovanje iz tih oblasti nije je sprečilo da se okuša i na jednom i na drugom polju. Niti da uspe.

Ipak, savetuje mladima da se školuju za ono što žele da rade, jer je put koji je ona izabrala teži put. Teško je objasniti profesionalnim, školovanim muzičarima svoje ideje, kada ne znaš note, kaže Ana.

Zašto je odlučila da karijeru nastavi izvan Zemlje gruva, gde u Beogradu može da se svira, a gde da se šeta, gde je odrasla i kakvu ljubav prema gradu prenosi na svoju decu čujte u novoj epizodi „Analogije“.