fbpx
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Search in posts
Search in pages

Send us a Text Message.

U novoj epizodi podcasta Direktno sa Vildanom govorit ćemo o temi koja nas sve pogađa i koja zahtijeva našu pažnju i razumijevanje. Bliži nam se 11. juli, prvi nakon što ga je Generalna skupština Ujedinjenih nacija proglasila Međunarodnim danom sjećanja na genocid počinjen u Srebrenici.

S nama je ambasador Bosne i Hercegovine u Ujedinjenim nacijama, dr. Zlatko Lagumdžija. Dugogodišnji političar, profesor i bivši ministar vanjskih poslova, dr. Lagumdžija će s nama podijeliti svoje viđenje o važnosti ove rezolucije i njenom utjecaju na suočavanje s prošlošću i izgradnju bolje budućnosti.

Kroz ovu epizodu razgovarat ćemo o tome kako pretočiti Rezoluciju u praksu i odmaknuti se od političkih svađa, te kako učiti iz prošlosti kako bismo osigurali mirniju budućnost. Govorit ćemo o ulozi međunarodnog prava, izazovima suočavanja s prošlošću, te važnosti edukacije o genocidu.

Support the Show.

Čitajte nas na: https://www.oslobodjenje.ba FB :https://www.facebook.com/oslobodjenjeba IG: https://www.instagram.com/oslobodjenj… Twitter: