fbpx
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Search in posts
Search in pages

Nezavisnu produkciju i misiju ovog kanala možete podržati donacijama putem:

PayPal: https://paypal.me/kosmickiputnici?cou…

Dr. Ana Žikić Burtscher (  @anazikic3768  ) je lekar zvanične i kineske medicine i idejni tvorac Acukin koncepta. Nakon završenih studija na Medicinskom Fakultetu Univerziteta u Beogradu, odlazi za Kinu na petogodišnje usavršavanje na Fakultetu kineske tradicionalne medicine u Pekingu. Nakon toga završava i dvogodišnju kontinuiranu medicinsku edukaciju na Harvard Medical School u Bostonu vezanu za strukturalnu akupunkturu – baziranoj na japanskoj akupunkturi.

Ana je i sertifikovani instruktor medicinskog Qi Gonga. U svom radu sa pacijentima i tokom edukacija koristi vežbe Qi Gonga kojima se poboljšava celokupno zdravlje (fizički, mentalni, emotivni i energetski aspekt). Neumorna potraga za dubljom suštinom zdravlja i ljudskog potencijala je Anu dovela do različitih drevnih znanja koje je objedinila i kreirala Acukin koncept. U njemu su integrisani mudrost kineske medicine i zdravstveni aspekt Kalendara prirodnog vremena (baziranog na kalendaru Maja). Na osnovu tih znanja je osnovala Acukin Akademiju koja se bavi edukacijama zdravstvenih radnika kao i svih onih kojima je cilj poboljšanje kvaliteta života.

Ana duboko veruje da je ključ zdravlja u nama, kao i da se uvođenjem zdravih navika u dan postižu velike promene koje vode svesnijem, zdravijem i ispunjenijem životu. U razgovoru sa Anom sam shvatio koliko često posmatramo na određeni problem, bilo da je zdravstvene ili neke druge prirode, iz previše uske i rigidne perspektive. Ona me je povela na jedno istinsko kosmičko putovanje kroz univerzum mogućnosti i znanja koje su drevne civilizacije poput kineske i majanske otkrile i primenile. U ovoj epizodi mi je cilj da sve vas povedem na to putovanje. U njemu ćete se upoznati sa suštinom i mogućnostima tradicionalne kineske medicine kao i sa kalendarom prirodnog vremena. Otkrićete kako je pomoću ovih znanja Ana kreirala Acukin koncept i na koji način on može da nam pomogne da vodimo zdraviji, smisleniji i ispunjeniji život.

Vežite se, polećemo 🚀

🔗 LINKOVI IZ OVE EPIZODE:

Zvanični Instagram nalog Dr. Ane Žikić:
https://www.secure.instagram.com/dr.anazikic/?hl=sr

Članak „Akupunktura u modernom društvu“:
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2005290109600121

🎧🎙SLUŠAJ AUDIO EPIZODE KOSMIČKIH PUTNIKA:
Apple Podcasts: https://apple.co/43mtnA5
Google Podcasts: https://bit.ly/46E59Es
Spotify: https://bit.ly/46HAvdi
Podcast.rs: https://podcast.rs/show/kosmicki-putn…

👇ZAPRATI KOSMIČKE PUTNIKE:

YOUTUBE: / @kosmickiputnici

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/kosmicki_pu…

E-MAIL: kosmickiputnici@gmail.com

#AnaZikic #Akupunktura #KineskaMedicina #Medicina #Zdravlje