fbpx

Remarker

Hosted ByVladimir Cerić, Biljana Srbljanović, Vukoman Strnjačević, Mia David

REMARKER je novi medij.
REMARKER podstiče kritičku debatu o ključnim društvenim pitanjima.
REMARKER odgovorno analizira činjenice.
REMARKER preispituje fenomene savremenog društva.
REMARKER brani demokratiju, slobodu izražavanja i pravo na kritiku.
REMARKER informiše i obrazuje nove generacije.
REMARKER podstiče upotrebu i razvoj novih tehnologija u oblasti medija.

ZADOVOLJSTVO U TEKSTU – Znali ste, svi ste znali

U današnjoj epizodi Remarkerovog podkasta „Zadovoljstvo u tekstu“ pod nazivom „Znali ste, svi ste znali“ Biljana Srbljanović (Biljana Keller) i Vladimir Cerić (Synth Synthetic) govore o dvodelnom dokumentarnom filmu „Napuštajući Nedođiju” Dena Rida.

U prvom delu filma, Džimi Sejfčak i Vejd Robson opisuju svoje detinjstvo koje su proveli uz Kralja popa – Majkla Džeksona. Oni najpre govore o periodu zbližavanja njihovih porodica sa zvezdom, ulasku u šou biznis, a zatim se fokusiraju na (navodno?!) seksualno zlostavljanje koje je trajalo duži niz godina. Pored arhivskih snimaka i njihovih ispovesti, film nas upoznaje sa majkama obe žrtve, ali i sestrom, bratom i babom Vejda Robsona, koji govore o ovom periodu života koji su proveli uz Majkla Džeksona. U drugom delu filma, Džimi Sejfčak i Vejd Robson govore o periodu kada su kao odrasli ljudi počeli da shvataju kakvog je traga seksualno zlostavljanje ostavilo na njih, kako su i kada su rešili da o zlostavljanju javno govore. Pored već prikazane najuže porodice, u film se uključuju žene, Amanda Rodrigez (Robson) i Laura Primak (Sejfčak).

Da li Sejfčak i Robson govore istinu? Kakva je uloga njihovih majki? Šta autori podkasta zameraju reditelju i ko mu zamera više? Da li je opravdano brisanje pesama Majkla Džeksona sa plejlista nakon ovog filma?

Hvala što slušate, šerujete i komentarišete naš podkast! Pozivamo vas da zbog novih algoritama kojima FB odlučuje šta će se pojaviti na vašem News Feed-u, posetite ponovo Remarkerovu FB stranicu, izaberite opciju See First (nalazi se u padajućem meniju na dugmetu Follow).