fbpx

U novoj epizodi Remarkerovog podkasta „Zadovoljstvo u tekstu“, pod nazivom „Šlager za domovinu“ Biljana Keller i Vladimir Cerić, govore o mini-seriji: „Zavera protiv Amerike“ po istoimenom romanu Filipa Rota, kreatora Dejvida Simona i Eda Bernsa.

U alternativnoj istoriji, pilot Čarls Lindberg pobeđuje Frenklina Delana Ruzvelta čime SAD, mada vojno neutralne, ne samo što ne žele da učestvuju u II svetskom ratu i pomognu saveznicima iz Velikog rata, već i sarađuju sa nacističkom Nemačkom i počinju sprovođenje najpre programa „asimilacije“ a potom i razmeštanja jevrejskih porodica, dok antisemitizam i Kju-kluks-klan jačaju širom zemlje, a naročito na jugu.

Od 1940. pa do 1942, serija prati živote američke porodice koju čine Jevreji: roditelji Herman Levin (Morgan Spektor) i Elizabet Levin (Zoe Kazan), njene sestra Evelin (Vinona Rajder), njihovi sinovi Filip (Ezi Robertson) i Sendi (Kejleb Malis) dok u njihove živote ulazi i izlazi Hermanov bratanac Alvin (Entoni Bojl), a kasnije i rabin Lajonel Bengelsdorf (Džon Turturo).

Hvala što komentarišete, šerujete naš podkast – mnogo nam to znači!

Ostavite odgovor

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *