fbpx

Remarker

Hosted ByVladimir Cerić, Biljana Srbljanović, Vukoman Strnjačević, Mia David

REMARKER je novi medij.
REMARKER podstiče kritičku debatu o ključnim društvenim pitanjima.
REMARKER odgovorno analizira činjenice.
REMARKER preispituje fenomene savremenog društva.
REMARKER brani demokratiju, slobodu izražavanja i pravo na kritiku.
REMARKER informiše i obrazuje nove generacije.
REMARKER podstiče upotrebu i razvoj novih tehnologija u oblasti medija.

ZADOVOLJSTVO U TEKSTU – Rasisti i modeli

U današnjoj specijalnoj epizodi Remarkerovog podkasta „Zadovoljstvo u tekstu“ pod nazivom „Rasisti i modeli“, Biljana Srbljanović (Biljana Keller), Vladimir Cerić (Synth Synthetic), sa Vukomanom Stranjančevićem (Vukoman Nemasnage) i Deom Cvetković razgovaraju o dodeli ovogodišnjeg Oskara.

U ovoj epizodi (ipak) smo najviše govorili o filmu „Zelena knjiga”. Zasnovan na istinitoj priči, ovaj Oskarom nagrađen film, prati putovanje/turneju po američkom jugu, Dona Šerlija (Maheršala Ali), afro-američkog pijaniste i njegovog (rasističkog) vozača Tonija Lipa (Vigo Mortesen).

Da li je politička korektnost i u kojoj meri odlučila dobitnike nagrada? Ima li ljubavi između Lejdi Gage i Bredlija Kupera? Ko je zaslužio Oskare za najbolje glavne i sporedne uloge, a ko baš i nije? Zašto je oštrim predmetom Biljana pretila Vladimiru? Ko je u priču o Spajku Liju i „Zelenoj knjizi“ ubacio „Sopranose” i zbog čega? Da li je moda na crvenom tepihu bolja nego prethodnih godina?

Hvala što nas slušate i komentarišete naš podkast! Molimo i da šerujete jer nam i to puno znači!

Pozivamo vas da zbog novih algoritama kojima FB odlučuje šta će se pojaviti na vašem News Feed-u, posetite ponovo Remarkerovu FB stranicu, izaberite opciju See First (nalazi se u padajućem meniju na dugmetu Follow).

Dizajnerka zvuka: Lidija Mirović

Ostavite odgovor

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *