fbpx

Remarker

Hosted ByVladimir Cerić, Biljana Srbljanović, Vukoman Strnjačević, Mia David

REMARKER je novi medij.
REMARKER podstiče kritičku debatu o ključnim društvenim pitanjima.
REMARKER odgovorno analizira činjenice.
REMARKER preispituje fenomene savremenog društva.
REMARKER brani demokratiju, slobodu izražavanja i pravo na kritiku.
REMARKER informiše i obrazuje nove generacije.
REMARKER podstiče upotrebu i razvoj novih tehnologija u oblasti medija.

ZADOVOLJSTVO U TEKSTU – Pričam ti priču

U današnjoj (75. jubilarnoj) epizodi Remarkerovog podkasta „Zadovoljstvo u tekstu” pod nazivom „Pričam ti priču” govori se o filmu „Balkanska međa” Andreja Volgina i knjizi „Unutrašnje dvorište” Gorana Petrovića.

U prvom delu, Biljana Srbljanović (Biljana Keller) i Vladimir Cerić (Synth Synthetic) prepričavaju iskustvo gledanja filma u prepunoj bioskopskoj sali, da bi preko preko završnice rata u BiH 1995, tepih bombi koje razaraju Beograd i njegovo porodilište 1999, ali i Glogovca, stigli do aerodroma Slatina u blizini Prištine gde se grupa raščinjenih ruskih vojnika bori protiv OVK uz pomoć dva jugoslovenska policajca, a sve u cilju priprepreme terena za dolazak ruskih jedinica iz misije SFOR-a iz BiH na Kosovo. Prethodna, izuzetno duga rečenica odgovara i trajanju ovog ratnog, akcionog i propagandnog filma…

U drugom delu bilo je reči o knjizi koja objedinjuje više kratkih priča iz bogatog opusa Gorana Petrovića, od „romana uz kafu”, pa sve do priče „Unutrašnje dvorište”. Koje od ovih priča najviše leže Biljani, a koje Vladimiru? Kako zvuči čitanje dirty talk-a iz jedne priče na narandžastom kauču u Krokodil Engaging Words?

Hvala što slušate, šerujete i komentarišete naš podkast!

Pozivamo vas, da ako nekada ne vidite naše objave, posetite ponovo Remarkerovu FB stranicu i izaberite opciju See First (nalazi se u padajućem meniju na dugmetu Follow).

Ostavite odgovor

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *