fbpx

Remarker

Hosted ByVladimir Cerić, Biljana Srbljanović, Vukoman Strnjačević, Mia David

REMARKER je novi medij.
REMARKER podstiče kritičku debatu o ključnim društvenim pitanjima.
REMARKER odgovorno analizira činjenice.
REMARKER preispituje fenomene savremenog društva.
REMARKER brani demokratiju, slobodu izražavanja i pravo na kritiku.
REMARKER informiše i obrazuje nove generacije.
REMARKER podstiče upotrebu i razvoj novih tehnologija u oblasti medija.

ZADOVOLJSTVO U TEKSTU – Pozorište je podvala

U današanjoj epizodi Remarkerovog podkasta „Zadovoljstvo u tekstu“ pod nazivom „Pozorište je podvala“ Biljana Srbljanović (Biljana Keller) i Vladimir Cerić (Synth Synthetic) govore o novoj hit mini-seriji „Mala bubnjarica” koju su u koprodukcji radili BBC i AMC.

Mini-serija, zasnovana na istoimenom špijunskom romanu Džona Le Karea iz 1983, prikazuje „stare” tehnike posmatranja, prikupljanja podataka, infiltriranja i manipulacije; od Libana, Grčke, Jugoslavije, Austrije, Nemačke pa sve do Enegleske. U centru priče su agenti Mosada, palestinski terorista koji širom Evrope ubija Izraelce, jedna engleska glumica – Čarli (Florens Pu), operativac – Gadi (Aleksander Sakrsgard) i vođa obaveštajnog tima Martin Kurc (Majkl Šenon).

Zbog čega je veliki deo priče smešten u Minhenu? Da li je pored Partenona počela jedna ljubavna priča ili je sve samo igra? Zbog čega je važno imati baterije u radio aparatu? Zašto je najlakše na ruti od Turske do Austrije, švercovati preko jugoslovenske granice?

Hvala što nas slušate i komentarišete naš podkast! Molimo i da šerujete jer nam i to puno znači!
Pozivamo vas da zbog novih algoritama kojima FB odlučuje šta će se pojaviti na vašem News Feed-u, posetite ponovo Remarkerovu FB stranicu, izaberite opciju See First (nalazi se u padajućem meniju na dugmetu Follow).

Dizajnerka zvuka: Lidija Mirović

Ostavite odgovor

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *