fbpx

U novoj epizodi „Zadovoljstva u tekstu“, pod nazivom „Poslednja stvar koju nikada nismo želeli“, Vukoman Stranjančević i Vladimir Cerić razgovaraju o novoj Netflixovoj produkciji ”The Last thing he wanted”, autorke Dee Rees.

Radnja filma (ukoliko se tako može nazavati), prati Elenu Mekon (Anne Hathaway), novinarku izmišljenog časopisa The Atlanitc Post, koja u se bavi razotkrivanjem učešća američke vlasti u distribuciji oružja u zemljama Centralne Amerike, za vreme građanskog rata u Salvadoru. Nastao prema istoimenom romanu Džoan Didion, film pokušava da prenese jedan istorijski trenutak i da pokaže dinamiku Hladnog rata u vreme druge Reganove kampanje iz nekoliko različitih vizura.

Šta se zapravo dešava u filmu, ko šta radi i zbog čega, ko diluje oružje, ko koga želi da ubije, ko je mrtav, a ko nije? Poslušajte Vladimirove i Vukomanove napore da dođu do smisla i da zaista ogromnim uloženim trudom osmisle ovu poprilično loše izvedenu priču, na svim nivoima. Zašto Vukoman preporučuje da se ipak pogleda ovaj film, iako ga smatra poptuno besmislenim, a Vlada ipak savetuje da se vreme potroši na neke korisnije stvari?

Očekujemo vaše komentare, šerove i lajkove! Hvala što slušate naš podkast, mnogo nam znači!

Dizajnerka zvuka: Lidija Mirović

Ostavite odgovor

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *