fbpx

Remarker

Hosted ByVladimir Cerić, Biljana Srbljanović, Vukoman Strnjačević, Mia David

REMARKER je novi medij.
REMARKER podstiče kritičku debatu o ključnim društvenim pitanjima.
REMARKER odgovorno analizira činjenice.
REMARKER preispituje fenomene savremenog društva.
REMARKER brani demokratiju, slobodu izražavanja i pravo na kritiku.
REMARKER informiše i obrazuje nove generacije.
REMARKER podstiče upotrebu i razvoj novih tehnologija u oblasti medija.

ZADOVOLJSTVO U TEKSTU – Parole, parole, parole

U današnjoj epizodi Remarkerovog podkasta “Zadovoljstvo u tekstu“ pod nazivom “Parole, parole, parole“, Biljana Srbljanović (Biljana Keller) i Vukoman Stranjančević govore o strpljivo iščekivanoj seriji “Sharp Objects“ iliti “Oštri predmeti“.

Serija je nastala u HBO produkciji, a po uzoru na knjigu spisateljice Gillian Flynn, koju najverovatnije znate zbog filma “Gone Girl“ koji je pokupio pažnju publike i napravio veliki bum kod kritičara David Fincher-ovog rada.

“Sharp Objects’ je režirao Jean-Marc Vallée (“Big Little Lies“) i radi se o mini seriji, psihološkom trileru od 8 epizoda punih tenzije, iščekivanja, drame, terora… Priča prati glavnu junakinju Camille koja odlazi u rodni grad kao novinar na zadatku i istražuje slučajeve nestanka i ubistva devojčica u tom gradu.

U ovoj epizodi Biljana iznosi svoje teorije “who done it?“ i šta je pozadina svih dešavanja, dok Vukoman iznosi svoje oduševljenje ekranizacijom romana koji je davno pročitao.
Ko je ubica i šta je razlog nestanka devojčica u malom mirnom gradu Wind Gap? Na šta nas podseća ova serija atmosferom koju ima? Kakvu ulogu igra muzika i kako se uklapa u ceo koncept?
I najbitnije, da li će Biljana uspeti da pogodi ko stoji iza ovih zlodela?

Sve ovo saznajte u novoj epizodi, ali SPOILER ALERT – prvo pogledajte seriju ili preskočite deo gde pričamo o nekim škakljivim delovima, da ne bude posle da smo mi krivi što ste uništili igru detektiva.

U međuvremenu, šerujte i lajkujte, mnogo nam znači!

Photo Copyright: HBO | Published with the HBO permission

Ostavite odgovor

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *