fbpx

Remarker

Hosted ByVladimir Cerić, Biljana Srbljanović, Vukoman Strnjačević, Mia David

REMARKER je novi medij.
REMARKER podstiče kritičku debatu o ključnim društvenim pitanjima.
REMARKER odgovorno analizira činjenice.
REMARKER preispituje fenomene savremenog društva.
REMARKER brani demokratiju, slobodu izražavanja i pravo na kritiku.
REMARKER informiše i obrazuje nove generacije.
REMARKER podstiče upotrebu i razvoj novih tehnologija u oblasti medija.

ZADOVOLJSTVO U TEKSTU – Insel na haludžama

U današnjoj epizodi „Zadovoljstva u tekstu“, pod nazivom „Insel na haludžama“, Vladimir Cerić i Biljana Keller razgovaraju o filmu „Džoker“ (neprevodiva igra reči Joker – kao šaljivac, ali i Betmenov mitski nemezis). U najavi ove naše malo neobične epizode, nudimo vam glosar, za praćenje diskusije.

Insel (Incel – involuntary celibates) – subkulturna grupa, uglavnom okupljena online ili oko masovnih ubistava, podrazumeva muškarce kojima je, iz razloga uglavnom vrlo očiglednih (glupi su, ružni i ili psihopate) uskraćena seksualna dimenzija života, jer ih niko neće. Inseli zato mrze sve živo, naročito žene, ali ne isključivo, uglavnom mrze one što nemaju psihopatske poremećaje izazvane apstinencijom, što je većina stanovništva. Inseli su protagonisti najmanje četiri masovna ubistva u Americi i Kanadi, sa najmanje 45 žrtava, jedno od najpoznatijihih je u Aurori, Koloradu, u bioskopu, tokom projekcije Nolanovog „Viteza tame tri“, kad je insel, ljubitelj Džokera, ubio 12 i ranio 70 ljudi. Simpatični neki muškarci.
Haludže – neologizam čija etimologija je jasna (halucinogene pečurke), a izvor verovatno Keller sama, pošto nam se čini da samo ona zna za tu reč. Haludže su „shrooms“ na engleskom.
To je sve što u najavi imamo da vam kažemo, a znamo da će dosta vas da se razljuti.
Hvala vam što komentarišete, lajkute i šerujete, ipak nam mnogo znači!

Dizajnerka zvuka Lidija Mirović

Ostavite odgovor

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *