fbpx

Remarker

Hosted ByVladimir Cerić, Biljana Srbljanović, Vukoman Strnjačević, Mia David

REMARKER je novi medij.
REMARKER podstiče kritičku debatu o ključnim društvenim pitanjima.
REMARKER odgovorno analizira činjenice.
REMARKER preispituje fenomene savremenog društva.
REMARKER brani demokratiju, slobodu izražavanja i pravo na kritiku.
REMARKER informiše i obrazuje nove generacije.
REMARKER podstiče upotrebu i razvoj novih tehnologija u oblasti medija.

ZADOVOLJSTVO U TEKSTU – First World problems

U današnjoj epizodi Remarkerovog podkasta „Zadovoljstvo u tekstu“ pod nazivom „First World problems“ Biljana Keller i Vladimir Cerić, govore o filmu „Priča o braku”.

„Supružnici imaju pravo na razvod braka ako zaključe pismeni sporazum o razvodu. Sporazum o razvodu obavezno sadrži i pismeni sporazum o vršenju roditeljskog prava i pismeni sporazum o deobi zajedničke imovine. Sporazum o vršenju roditeljskog prava može imati oblik sporazuma o zajedničkom vršenju roditeljskog prava ili sporazuma o samostalnom vršenju roditeljskog prava.” – Član 40. domaćeg Porodičnog zakona.

Glumica Nikol (Skarlet Johanson) i pozorišni režiser Čarli (Adam Drajver) su pred razvodom braka. On, zadovoljan svojom karijerom u Njujorku ne želi da napusti svoje pozorište i trupu čija „Elektra“ uskoro počinje da se prikazuje na Brodveju. Ona, nezadovoljna svojom karijerom pozorišne glumice prihvata ulogu za pilot TV serije u Los Anđelesu. U njihov sporazumni razvod „bez advokata“, uskoro se umešaju advokati Nora Frenšou (Lora Dern), Bert Spic (Alan Alda) i Džej Marota (Rej Liota) i počinje borba za starateljstvo nad njihovom sinom Henrijem (Ezi Robertson), ali i mestom stanovanja.

Kome je draži „nagužvani“ Njujork, a kome „prostrani“ Los Anđeles? Gde je lakše sakupljati slatkiše za Noć veštica? Kako se pravilno uručuju papiri za razvod braka?

Hvala i što šerujete, slušate i volte naš podkast, mnogo nam to znači!

Ostavite odgovor

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *