fbpx

Remarker

Hosted ByVladimir Cerić, Biljana Srbljanović, Vukoman Strnjačević, Mia David

REMARKER je novi medij.
REMARKER podstiče kritičku debatu o ključnim društvenim pitanjima.
REMARKER odgovorno analizira činjenice.
REMARKER preispituje fenomene savremenog društva.
REMARKER brani demokratiju, slobodu izražavanja i pravo na kritiku.
REMARKER informiše i obrazuje nove generacije.
REMARKER podstiče upotrebu i razvoj novih tehnologija u oblasti medija.

ZADOVOLJSTVO U TEKSTU – Balanseranje u tekstu

U ovonedeljnom izdanju Remarkerovog podkasta Zadovoljstvo u tekstu u epizodi “Balanseranje u tekstu” Biljana (Biljana Keller) i Vladimir (Synth Synthetic) govore o dodeli 70. nagrade Emi (Emmy).

U doba velikog pada rejtinga svih televizijskih programa (pa i same dodele nagrada) i migracije gledalaca na Internet servise za strim, ali i pesimističkih predviđanja budućnosti televizije koja se čula i s pozornice Majkrosoft Teatra, teme pobedničkih televizijskih programa uglavnom gledaju u prošlost, dok (deklarativno) politička korektnost, drugost i različitosti ostaju u fokusu Holivuda.

Glavni tekst u ovoj epizodi je Emijem nagrađena mini-serija “Atentat na Đanija Versaćea: Američka krimi priča” koja prikazuje svih pet ubistava Endru Kunana, čija je poslednja žrtva bio modni kreator Đani Versaće. U ovoj seriji svoje mesto su našli Emijem nagrađeni Daren Kris, Edgar Ramirez (kome se niko nije setio imena), Penelope Kruz (koja nikako ne podseća na Donatelu Versaće) i Riki Martin (koji će, premda nominovan za Emija, još dugo čekati neku glumačku nagradu), ali politika Klintonove administracije „Don’t ask, don’t tell” i jedna bela golubica.

Zašto Sandra O nije dobila Emija za “Ubiti Iv”? Zašto je “Služavkina priča” dobila samo jedan Emi i pored deset nominacija? Zbog čega je “Igra prestola” najbolja serija u prošloj televizijskoj sezoni?

Pišite nam koji su televzijski programi (ne)adekvatno nagrađeni Emijima po vašem mišljenju i šerujte, šerujte, šerujte!

Photo Source Copyright: Wikipedia | Fair use

Ostavite odgovor

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *