fbpx
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Search in posts
Search in pages

Vodim te na PUT od KRIVICE do SAMOPOUZDANJA | Darija Petrović Lubanska | Kosmički Putnici #033

🧑‍🚀🎙 Moja današnja gošća se zove Darija Petrović Lubanska ( @darijapetrovic2957  )
Darija je MA klinički psiholog i psihoterapeut transakcione analize. Osnovne studije psihologije je zavšila 2016. na Univerzitetu u Novom Sadu dok je master studije kliničke psihologije završila paralelno na Univerzitetu Nikozija na Kipru i Univerzitetu u Novom Sadu 2018 godine. Studije transakcione analize je završila u Novom Sadu dok je edukovana i u oblasti kognitivno-bihevioralne terapije i porodične psihoterapije.

Darija pomaže klijentima da izgrade samopouzdanje koje je rezultat promenjene slike koju imaju o sebi. Ona nas uči kako da postavimo i održimo dobre granice koje nas vode na putu autentičnosti, hrabrosti, zdravih odnosa i preduzetništva, kao i tome kako možemo da se rešimo osećanja odgovornosti prema svima. U tom cilju je formirala grupu koju je nazvala “Od krivice do samopouzdanja”. Cilj ove grupe je da svima nama pomogne da se suočimo sa dominantnim problemom koji nosimo u sebi u obliku suvišne odgovornosti, odnosno osećaja krivice i da nas dovede do krajnjeg cilja – zdravog i stabilnog samopouzdanja.

Koliko često puta ste osetili da ste na sebe preuzeli znatno više odgovornosti nego što to zaista trebate? Koliko puta ste se osetili loše što niste uspeli da kažete ne tuđim zahtevima i očekivanjima iako ste znali da će pristajanje podrazumevati da ćete biti nezadovoljni, nesrećni i iscrpljeni? Da li ste ikada pomislili kako je konstantno udovoljavanje drugima super moć i vrlina iako ste zbog toga stalno na ivici živica i nedostatka energije? Svako od nas je ovo iskusio, i Darija je to vrlo dobro zna jer je i sama prošla kroz to iskustvo. Iako je po zvanju psihoterapeut, Darija je zapravo vodič – onaj koji nam pomaže da razumemo lavirint nametnuthih odgovornosti i očekivanja i kako iz njega možemo da izađemo. Polazna tačka tog lavirinta je krivica a izlazna samopouzdanje, dok je znanje, koje je Darija danas sa mnom podelila, mapa koja nas kroz taj lavirint vodi. I upravo zato svima vama koji ste ikad osetili da ste se sami našli zaglavljeni u takvom lavirintu od srca predlažem da ovu epizodu odgledate do kraja. Uživajte 🌞

🔗 LINKOVI IZ OVE EPIZODE:

Zvanični Instagram nalog Darije Lubanske:
https://www.instagram.com/psihoterapeut.darija.lubanska/

Zvanični vebsajt Darije Lubanske:

Od krivice do samopouzdanja

🎧🎙SLUŠAJ AUDIO EPIZODE KOSMIČKIH PUTNIKA:
Apple Podcasts: https://apple.co/43mtnA5
Google Podcasts: https://bit.ly/46E59Es
Spotify: https://bit.ly/46HAvdi
Podcast.rs: https://podcast.rs/show/kosmicki-putn…

👇ZAPRATI KOSMIČKE PUTNIKE:

YOUTUBE: / @kosmickiputnici

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/kosmicki_pu…

E-MAIL: kosmickiputnici@gmail.com

#darijalubanska #psihoterapija #psihologija