fbpx
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Search in posts
Search in pages

Utopija podkast ep.046 – Momirka Bailović -KOSTIMOGRAFKINJA

Momirka Bailović je rodjena u Foči, odrasla i školovala se u Beogradu. Diplomirala je kostimografiju na Fakultetu Primenjenih umetnosti u klasi prof.Milanke Berberović. Za diplomski rad “Sedmorica protiv Tebe” inspirisan punk-om je dobila nagradu ULUPUDS-a .

Od studija radi kao asistent eminnetnim kostimografima na filmu,televiziji i pozorištu .Odmah po zavrsetku studija radi kao autor u pozorištu a posle dosta iskustva kao asistent i supervizor kostima već dugo radi kao autor na domaćim i inostranim filmovima i serijama. Neke od najdražih predstava su joj “Brod za lutke” SNP iz Novog Sada za koju je dobila nekoliko prestižnih nagrada, ”Majka Hrabrost i njena deca” Narodnog pozorišta u Beogradu, „Tom Sojer i đavolja posla“ pozorišta Boško Buha, „Romeo i Julija“ Theater Oberhausen Nemačka, „Sin“ Atelje 212 , „Beskrajna priča“ u Malom pozoristu Duško Radović i mnoge druge. Od serija se izdvaja “12 reči” za kou je dobila Zlatnu antenu za najbolji kostim, od domaćih filmova se izdvajaju “Leto kada sam naučila da letim” Raše Andrića, ”Trag divljači” Neše Pavlovića, a od inostranih projekata “Minamata” sa Džoni Depom u glqvnoj ulozi, „An odrdinary man“ sa Ben Kinglisejem, ljubavna priča smeštena u 60-e i 90-e godine, „Despite the falling snow“ sa Rebekom Ferguson, Mayhem,Everly, Joe Lynch-a ,trilogija, „Intrigo“ švedskog reditelja Danijel Alfredsona ,nova verzija kultnog horora „Hellraiser“, serija „Miss Scarlet and the Duke,smestena“ u viktorijanski London a uskoro ce premijera dugo išcekivanog filma jednog od najzanimljivijih reditelja svoje generacije Kristofa Gansa “Return to Silent Hill”….

Izvor duše koja hodi

Jeste izbor koji beše,

Ojača me kad ne godi,

Shvatala sam te što greše.

Greške čine temelj jačim,

No prepoznah kad da stanem.

Značim. Zar da žalim? Za čim?!

Krenuh dalje, da „postanem“.

Nije samo: „Da sam ista“.

Nema „dušu“ krpa čista.

Šta god činim, tom se predam.

Ipak ovo čim se bavim,

Celu sebe ja ostavim.

Širu sliku uvek gledam.

#momirkabailović #utopijapodkast #nikolakrneta #momirkabailovic #kostimografkinja #film #serija #pozorište #movie #theatre #costume #dizajn #art #umetnost #kostim #snp #narodnopozorište #pozorišteboškobuha #malopozorišteduškoradović #predstave

Dizajn, idejna i grafička izrada špice: Nikola Krneta

Muzika: Marko Nikolić i Milan Vranešević

Tekst pesme za špicu napisao i izveo: Nikola Krneta

Poezija: Nikola Krneta

Logo dizajn: https://www.logoholik.com/