fbpx
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Search in posts
Search in pages

Rakijapod

AutorDejan Veljović

Rakija je život! Sve o našem nacionalnom brendu čućemo od ljudi kojima je rakija u srcu! Destileri, vlasnici destilerija, tehnolozi, novinari, ugostitelji, ljubitelji žestokih pića, naučnici, doktori... Svi zajedno u službi podizanja kulture i vraćanja rakije na pijedestal koji joj pripada.
Hajde da zajedno stvaramo novu istoriju nacije kroz uživanje u piću po kojem smo prepoznatljivi i po kojem smo drugačiji i autentični, autohtoni i moderni u isto vreme.
Rakijapod će promovisati prave vrednosti, Rakiju i njene zaljubljenike, prirodu i tradiciju, ali nećemo zaboraviti ni stvaranje dodatne vrednosti i razvoj Rakije kroz biznis poštujući sve principe ljudskosti, morala i duha našeg naroda!

Tradicionalana Rakija i tehnolog koji je potekao iz naroda… priča koja će pomeriti standarde

Kada pored sebe imaš profesora doktora Svetu Milojevića onda se rakijski svet izvrne naopačke. Ne, ne… u stvari vrati se na početak.
Srpska tradicionalna rakija ima svog tehnologa, to je sjajni Sveta iz Leposavića iz Sočanice gde i sam peče rakiju. On je jedan o retkih koji je globalizaciji rekao NE… Vratio je rakiju narodu, otvorio oči svma nama, podržao sve iskrene zaljubljenike u nacionalni brend rakija i stavio tačku na dilimu da li treba biti jedinstven i prepoznatljiv ili se utopiti u sivilo industriske proizvodnje. Hvala mu na tome!
Pored ove svetle misje nije krio sve tajne zanta tradicionalnog pečenja rakije. Odgledatjet ovu epizodu i zamislite se… Ima nas, ne brinite, ima nas i biće nas sve više i više!!!