fbpx
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Search in posts
Search in pages

U prvoj epizodi podkasta 2024. godine, imali smo zadovoljstvo da ugostimo Branka Jovovića, arhitektu koga je odabrani poziv najpre odveo u Italiju na master studije, a karijera na Kipar i potom u prestonicu Austrije gde i danas živi i radi i gde je uspeo da spoji svoje dve pasije – arhitekturu i društveno korisni rad.

Kulture zemalja u kojima je živeo pokazale su mu različite načine funkcionisanja, te je sa sobom poneo najbolje lekcije – iz Italije dolce far niente pristup životu, sa Kipra ležerniji stav prema poslu, a iz Austrije disciplinovanost. Taj balansirani pristup i njegova želja da doprinese srpskom društvu u mestu gde se nalazi, naveli su ga da se priključi radu Srpskog kulturnog centra uz nekoliko prijatelja i da zajedničkim radom doprinesu rascvetavanju kulturno-umetničkog života srpske dijaspore u Beču.

Kruna tog rada je organizovanje Svetosavskog bala, istorijskog bala koji su svojim angažmanom podigli na viši nivo i za koga imaju jaku želju da za sve nas postane događaj koji se mora posetiti i doživeti.

U najnovijoj epizodi Tačka povratka podkasta, poslušajte Brankove anegdote o životu u različitim zemljama, o tome kako je stigao do Beča i naišao na Srpski centar i odakle je došla ideja da se Svetosavski bal razvija i održi u čuvenoj palati Hofburg.

Kao i do sada, razmenom znanja, iskustava i ideja u okviru ovog kanala nastojaćemo da otvorimo nove mogućnosti za dijalog između dijaspore i Srbije, da se povežemo sa povratnicima, ali i strancima koji stvaraju u Srbiji i promovišemo proces cirkularne migracije a kroz priče koje inspirišu i otkrivaju nove horizonte u Srbiji ali i dijaspori.

#TPPodkast #tačkapovratka #CircularMigration #CirkularnaMigracija #kultura #dogašaji #savabal #beč #istorija #srpskicentar
*
Više o Srpkom centru saznajte ovde: https://serbischeszentrum.at/
Sve o predstojećem Savabalu pročitajte ovde: https://savaball.at/
Više inormacija o Make it Simple studiju otkrijte ovde: https://makeitsimplestudio.com/
*
Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook: https://www.facebook.com/tackapovratka
Instagram: https://www.instagram.com/tacka_povratka

Priključite se Viber kanalu „Dijaspora”: http://bit.ly/3uhSB3w