fbpx
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Search in posts
Search in pages

Šta je Danas na meniju? 10 | O nestanku Kejt Midlton i Caneta Partibrejkersa, ali i drugim teorijama zavere

„Šta je Danas na meniju?“ je novi Danasov ⁠podkast ⁠koji publici pruža jedinstveni uvid u atmosferu koja vlada u redakciji Danasa. Povod za okupljanje je naručivanje hrane, a dok čekamo da hrana stigne – pretrešćemo aktuelne teme i prokomentarisati ih uz bezbroj digresija.

Pitanje „Šta je Danas na meniju?“ jedno je od ključnih pitanja koje u toku radnog dana postavimo svojim kolegama.

Ono je povod da se na pauzi okupimo i uz omiljenu hranu u opuštenoj atmosferi prodiskutujemo o najnovijim vestima, aktuelnim temama i malo se opustimo od stresa redakcijske svakodnevice.

Upravo je ovo pitanje – „Šta je Danas na meniju?“ poslužilo kao inspiracija za okvir novog koncepta Danas podkasta.

U jubilarnoj desetoj epizodi smo razgovarali o aktuelnim temama, a vodila nas je misao „Šta to ima u ljudima tužno da ulaze u tuđe živote?“ – a osim toga, interesuje nas i šta to ima u ljudima da ih vodi ka teorijama zavere. Zašto je Zoran Kostić Cane napustio „Utisak nedelje“ i zašto bismo to uopšte morali da znamo? Sa druge strane, svetsku javnost je uznemirio nestanak princeze Kejt Midlton, loše fotošopirana fotografija je podgrejala glasine, a društvene mreže su učinile svoje i krenule su različite teorije o pravim razlozima njenog nestanka. Osvrnuli smo se na aktuelne beogradske probleme, a ako ostanete sa nama do kraja, moći ćete da čujete i koje su nam omiljene teorije zavere.

Važna napomena za sve gledaoce i slušaoce: Ova epizoda podkasta “Šta je Danas na meniju?” je snimana u sredu, 20. marta, kada javnosti nisu bili poznati detalji o zdravstvenom stanju princeze od Velsa, Kejt Midlton.

U međuvremenu, u petak, princeza se oglasila i saopštila da joj je dijagnostikovan kancer. Nakon konsultacija, odlučili smo da ipak objavimo snimljenu epizodu u celosti, onako kako je ona i zamišljena u trenutku kada smo je snimali.

Princezi Kejt, kao i svim osobama koje se bore sa kancerom, želimo brz oporavak, a nama će ovo iskustvo značiti kao lekcija u produkcionom smislu i potrudićemo se da u budućnosti skratimo vremenski period između snimanja i objavljivanja jedne epizode, ali i da povedemo više računa kada komentarišemo teme koje se “grade” i o kojima u trenutku snimanja nemamo dovoljno informacija.

Hvala na pažnji i razumevanju,

Nina, Željko i Čeda, autori podkasta “Šta je Danas na meniju?”

Novu epizodu podkasta možete da gledate i na ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠Jutjubu.⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Ako Vam se dopala ova epizoda, pratite nas i želite da nas podržite,  možete to učiniti članstvom u Klubu čitalaca Danasa na ovom linku:

⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠https://klub.danas.rs/⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Kao članovima našeg Kluba svako veče ćemo vam na mejl adresu slati PDF izdanje Danasa, pre nego što se taj broj pojavi na kioscima.

A ako Vam je papir ipak draži, možete se pretplatiti i na naše štampano izdanje:

⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠https://www.danas.rs/pretplata/⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Hvala što pratite naš rad.