fbpx
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Search in posts
Search in pages

U ovoj epizodi podkasta Spotlight, gost nam je Srđan Zirojević. Srđan je već dugi niz godina u profesionalnom sportu. Bio je trener u par poznatih evropskih klubova, a svoje usluge pružao je od fudbala preko rukometa i u drugim sportskim disciplinama kako kolektivnim, tako individualnim. Veliki je zaljubljenik u borilačke vještina, kojima i sam posvećuje veliku pažnju danonoćno trenirajući prije svega rvanje.

Za podkast Spotlight, Srđan prvi put intenzivno priča o svojoj knjizi “Iza kiše”. Osvrće se na godine odrastanja u jednom Hrvatskom selu i na činjenicu da zbog ratnih okolnosti njegova familija je prinudno morala da se seli, i to u par navrata. Jezgrovito, a opet slikovito priča o svojim dječačkim danima, na koje gleda sa dosta pozitivnih aspekata i radosti, iako su nerijetko bili prožeti sjetom i tugom. U ovoj epizodi Srđan priča i o svom ocu, odnosu sa njim, ali i o tome kako je taj na momente dosta komplikovan porodični odnos, oblikovao njegov put, prvenstveno u težnji da danas on sam bude što bolji i posvećeniji otac i oslonac svojoj supruzi i djeci.

Spektar nezaobilaznih tema u razgovoru sa Srđanom Zirojevićem su, takodje, i sam čovjek, njegov karakter, osnovne snage tog karaktera i kako ih unaprijediti. Priča se dalje nastavlja na stav i definiciju stava kako ga je sam definisao Seneka i Stojici. Intenzivno smo pričali o porodici kao osnovoj ćeliji društva i o tome kako je porodica danas jako ugrožena, ali ponudili i neke solucije kako da se taj položaj popravi. Srđan se prisjeća kako je u jednoj staroj vestern knjizi prvi put pročitao čuveno pitanje:“Šta bi sada uradio super heroj tvog detinjstva?”. Naglašava kako je jako ljekovito da ovakvo jedno pitanje svaki čovjek postavi sebi kada se nađe u nekoj delikatnoj životnoj situaciji.

Pričali smo još o mnogo toga što ne bismo željeli da vam sada otkrivamo, zato vas upućujemo da sa dosta pažnje pogledate ovu jako inspirativnu i nadasve zanimljivu epizodu.

Uzivajte!

🎙O nama:

Misija ovog regionalnog obrazovnog podkasta jeste da osvijetli brilijantne karijere studenata, preduzetnika, istraživača i inventora koji u tišini svog doma, daleko od očiju javnosti, kreiraju sjajne stvari. Cilj Spotlight Podcast-a je međugranična saradnja i kreiranje platforme za networking i stratešku saradnju na svim naučnim poljima. Takođe, sa akademskog nadograđivanja i internacionalnog iskustva polako i stidljivo pokrećemo teme ličnog i profesionalnog razvoja podstičući proaktivnost i preduzetnički duh. U martu 2022. god. smo snimili prvu epizodu i od tada, na našu sreću, entuzijazam i zadovoljstvo, znamo samo za uspjeh.

Voditelj, snimatelj, montažer i izvšni producent je Janko Škuletić, koji je nakon desetogodišnje karijere u oblasti investicija i saradnje sa investitorima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i Bliskog istoka, kao i karijere u bankarstvu, odlučio da se posveti obrazovanju i danas je jedan od vodećih agenata za studentsku mobilnost u regionu Zapadnog Balkana.