fbpx
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Search in posts
Search in pages

Send us a Text Message.

U 22. epizodi podcasta (IN)Direkt ugostili smo Srđana Stanića, dobro poznatog univerzalca sa premijerligaških terena. Iako je prošao omladinske kategorije FK Sarajevo, u potrazi za seniorskom minutažom potpisuje za Slaviju te narednu sezonu odlazi u redove gradskog rivala. Sa preko 250 nastupa u plavom dresu, upisuje se u historiju bh. fudbala i sa Željezničarom osvaja tri titule prvaka i tri Kupa Bosne i Hercegovine. Svoju četvrtu titulu osvaja u dresu Zrinjskog iz Mostara. Nastupajući za FK Olimpik, Stanić se može pohvaliti da je obukao dres svih sarajevskih premijerligaša.

Sa Stanićem smo razgovarali o njegovom odlasku iz FK Sarajevo u Slaviju te kako je došlo do potpisa za Željezničar. Kroz njegovo iskustvo smo se prisjetili Odovića, Krunića, Hotića, Petrovića, Adžema i naravno osvajanja titula sa Amarom Osimom. Uporedili smo suđenje za vrijeme njegove igračke karijere sa onim danas. Nismo izostavili Srđanovo sjećanje nezaboravne utakmice između Zrinjskog i Željezničara koja je završila rezultatom 3:3.

Dio je generacije Željezničara koja je donijela posljednji trofej na Grbavicu.

– Ja sam te godine osvojio jedini duplu krunu. Mi smo tada imali super ekipu, kvalitetom najbolju ekipu u Ligi garantovano. U Zrinjski kada sam otišao i dalje sam vjerovao da je Željo tada bio bolji. U Zrinjskom smo imali super igrače, ali kao ekipa ona Željina na polusezoni što smo mi igrali, je bila bolja ekipa od ove u Zrinjskom gdje sam bio drugu polasezonu. Moraju nekad i navijači shvatiti da kada dođe trener sa strane, njemu treba da se adaptira, drugo je Željin dres, drugo je dres Olimpika, uz dužno poštovanje Igmanu iz Konjica, super klub, fenomenalan klub, familijarna atmosfera, preds

Support the Show.

Čitajte nas na: https://www.oslobodjenje.ba FB :https://www.facebook.com/oslobodjenjeba IG: https://www.instagram.com/oslobodjenj… Twitter: