fbpx
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Search in posts
Search in pages

Glavna tema ovog puta je Microsoft i novi pokušaj da Windows laptopovi budu kul.

Zamislite laptop kome baterija traje dugo, ponekad je brži „čak“ i od M3 MacBook Aira, i koji prati i snima svaku vašu akciju ne bi li vam pomogao da se setite svega na šta ste u međuvremenu zaboravili. Ako vam se ideja dopada, onda je Copilot+PC, kako god to tumačili, prava stvar za vas.

Microsoft je na krilima novih Surface Laptopa i Proa produbio partnerstvo koje bi Windows konačno trebalo da učini istinski hardverski multiplatformskim okruženjem. Qualcomm Snapdragon X Plus (ne Pro) i Elite otvaraju nova vrata ne samo ka ARM-u kao do sada nerešivoj enigmi za Windows, već i veštačkoj inteligenciji na uređaju koja sada, na primer, može da obradi snimke ekrana koje Windows pravi i kaže vam šta se i kada zbilo, odnosno pomogne vam da nađete to što ste zaboravili.

Sve to su obećanja, a za ispunjenja ćemo ipak morati još malo da sačekamo. OpenAI raspustio je odbor za odgovorno bavljenje „super“ veštačkom inteligencijom, dogovori za licenciranje sadržaja između pomenutog i velikih medijskih kuća „pljušte“ na sve strane, a na opšte oduševljenje jednocifrenog broja domaćih ljubitelja, Framework ima nove komponente.

Hvala na slušanju!

Pratite Sutra:
RSS | Apple Podcasts | Google Podcasts | PocketCasts | Spotify | Deezer

Autori:
Aleksandar MiladinovićMastodon | Twitter
Ivan JelićMastodon

Zvuk: Dragan Mitrović Woo

Logo: Milan Drča aka Munch

New York City – No Vocals (Boom-Bap Hip-Hop Vlog Urban Nyc Podcast Intro) Music by Pond5