fbpx
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Search in posts
Search in pages

Finale!

Nema se šta dalje reći – Srbija je odigrala još jednu veličanstvenu partiju i prosto „pometlala“ Kanadu sa parketa na putu do finala svetskog prvenstva u košarci u Manili. Prelepo je bilo gledati kako fizički moćni Kanađani, pre svih Šaj Gildžus-Aleksander, Ar Džej Baret i Dilon Bruks, ne mogu ništa našim momcima, koji su opet došli maksimalno spremni za jak obračun, i opet pobedili!

Bogdan Bogdanović je ponovo bio Lider sa velikim L. Ponovo je on ranim poenima dao napadački impuls i pokrenuo ostale, koji su odgovorili na najbolji mogući način. Standardan je bio i Nikola Milutinov, vrhunsku partiju ponovo je pružio Aleksa Avramović, a ovaj put je iks faktor bio Ognjen Dobrić koji je odigrao partiju turnira. Mada, nije da nismo navikli na njega da napreduje kako stvari odmiču, samo sada je izgleda „sabio“ celu sezonu u ovih dve nedelje SP!

U finalu nam rival neće biti Amerikanci – već Nemci! U izuzetno dinamičnoj utakmici (cinik bi rekao utakmici bez odbrana), Nemci su trijumfovali sa 113-111 i tako namestili evropski derbi za zlato. Severnoamerikanci će morati da se zadovolje bronzom…videli smo još jednu neverovatnu partiju Nemaca, uz sve boljeg Franca Vagnera koji se oporavio tačno na vreme, ali i maestralnog Andreasa Obsta, čiji je potez u finišu i rešio pitanje pobednika!

Nemci će se tako u borbi za zlatom sastati sa svojim „košarkaškim ocem“ Svetislavom Pešićem, čovekom koji je osvajao velike turnire „i sa nama i sa njima“. Biće to svakako utakmica za pamćenje, a mi se nadamo da će naši momci završiti posao koji je započet protiv Litvanije! Što ne znači da srebro nećemo slaviti kao zlato, jer ova reprezentacija to svakako zaslužuje!

Glavu gore plavi, ima još da se igra! A mi se poslednji put vidimo u ponedeljak, da sumiramo sve utiske i ono lepo i ono manje lepo što smo gledali u ove dve sedmice.