fbpx
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Search in posts
Search in pages

Rakijapod

AutorDejan Veljović

Rakija je život! Sve o našem nacionalnom brendu čućemo od ljudi kojima je rakija u srcu! Destileri, vlasnici destilerija, tehnolozi, novinari, ugostitelji, ljubitelji žestokih pića, naučnici, doktori... Svi zajedno u službi podizanja kulture i vraćanja rakije na pijedestal koji joj pripada.
Hajde da zajedno stvaramo novu istoriju nacije kroz uživanje u piću po kojem smo prepoznatljivi i po kojem smo drugačiji i autentični, autohtoni i moderni u isto vreme.
Rakijapod će promovisati prave vrednosti, Rakiju i njene zaljubljenike, prirodu i tradiciju, ali nećemo zaboraviti ni stvaranje dodatne vrednosti i razvoj Rakije kroz biznis poštujući sve principe ljudskosti, morala i duha našeg naroda!

Rakija i Pivo, koje su sličnosti? Zašto je kraft pivo pravo pivo i kako se proizvodi.

Sjani Stefan Denić je dobar čovek na prvom mestu ali i izuzetan pivar, vlasnik hotela Royal u Kraljevu, Kvorum paba i odličnog kraft Kraljevskog piva.
Pričali smo o sličnosti pravog piva i prave rakije, razlikama sa industriskim proizvodaima iz našeg sektora… pričali smo o tehnologiji proizvodnje kraft piva, načinu degustacije i uživanja u kraft pivu…

Svi oni koji žele da se upoznaju sa kraft pivarstvom u ovoj epizodi Rakijapoda to mogu uraditi jer smo spomenuli sve segmente proizvodnje i načina pravljenja odnosno kuvanja kraft piva.

Saznaćete koje vrste kraft piva postoje, koje su im osnovne razlike, kako da prepoznate različite tipove i kako da znate šta i koje kraft pivo da naručite. Ja sam uživo, verujem da će gledaocio ovog podkasta videti entuzijazam jedno pivara i rakijaša na delu… ovde para nema reče Stefan, ali ljubav i uživanje nema cenu!