fbpx
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Search in posts
Search in pages

Radio Galaksija Arhiva #5: Kolaž rubrike „Jedan pisac, jedna knjiga!“ [10-05-2022]

U Radio Galaksiji je kroz rubriku "Jedan pisac, jedna knjiga!" do sada predstavljeno preko 90 pisaca i knjiga! Ideja je bila da se napravi svojevrsni interkulturni dijalog između nauke i umetnosti kroz radijski razgovor, i da se u takvom prostoru pokrenu neke od tema o kojima valja svakoga dana pomalo misliti, kao i da se prodube čitalačka interesovanja i proširi književni (i generalno literarni) ukus slušalaca, da se ponudi jedan Radio Galaksiji svojstven pogled na čitanje i književnost. 

Ova arhivska epizoda predstavlja kolaž 9 izabranih pisaca i knjiga, 9 kratkih razgovora o književnim delima i autorima, izbor koji dosta dobro oslikava celokupnu "policu" koju smo napravili u rubrici "Jedan pisac, jedna knjiga!". Pripremili smo vam razgovore o sledećim piscima i njihovim delima: 

  • Italo Kalvino, "Ako jedne zimske noći neki putnik"
  • Hulio Kortasar, "Školice"
  • Danilo Kiš, "Čas anatomije"
  • Konstantin Kavafi, "70 pesama"
  • Anatol Frans, "Ostrvo pingvina"
  • Kurt Vonegat, "Kolevka za macu"
  • Frederik Pol, "Kapija"
  • Den Simons, "Hiperion"
  • Ursula Legvin, "Stara muzika i robinje"

Mali razgovori o autorima, o njihovim knjigama, a sve to uz odabrane odlomke. Uživajte! 

A ako želite da čujete još ovakvih kratkih razgovora, zapratite naš kanal na YouTube-u i uključite obaveštenja (tj. kliknite na ono zvonce, ring-a-bell). Tokom narednih nedelja ćemo postavljati izdvojene segmente "Jedan pisac, jedna knjiga", da ne morate da kopate po starim epizodama, premotavate i tražite ih. Stay tuned! Ovde: http://youtube.com/radiogalaksija

Ukoliko naš rad želite da podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, to možete učiniti ovde: https://patreon.com/join/radiogalaksija. Ukoliko želite da donirate Radio Galaksiju jednokratno preko PayPal-a, to možete učiniti ovde: http://paypal.me/radiogalaksija. Hvala!

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram, Twitter, Reddit.

A ukoliko više volite da čitate e-mailove, prijavite se na naš newsletter, ovde.

Support the show