fbpx
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Search in posts
Search in pages

Pojedinci prave čuda, osnovala škole u izbjeglištvu | Lamija Tanović | Besjede o obrazovanju | S5EP6

Profesorica Lamija Tanović gošća je 6. epizode V sezone podcasta Besjede o obrazovanju. Impozantna naučna i akademska karijera u osnovi je djelovanja aktivne javne intelektualke koja želi djelovati i porpalvjati društvo – svejedno da li početkom devedesetih u Danskoj organizuje obrazovanja za izbjeglice iz BiH (53 osnovne škole i 12 gimnazija), urgira da u BiH zaživi IB program – prvo u Drugoj gimnaziji, a kasnije i kroz osnivanje Koledža ujedinjenog svijeta u Mostaru.

Profesorica Tanović priča o svom obrazovnom putu, o tome koliko je voljela školu, osnovnom i srednjoškolskom obrazovanju koje je prošla u Zenici, nastavnicama i nastavnicima koji su joj pomagali, kao i o onima koji su joj svojim lošim primjerom pomogli da kasnije poučava drugačije.

Studij Fizike na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Sarajevu (jedno vrijeme paralelno studira i na Filozofskom), akademska karijera na Elektrotehničkom fakultetu, uz magistarski i doktorski studij nastavak su posvećenosti obrazovanju i naglašavanju koliko je za svakog pojedinca važno da ima dobro obrazovanje.

U podcastu profesorica govori i o svim manjkavostima bh. obrazovanja, nastavničke profesije te predlaže kako ga popraviti. 

Podržite nas na Patreonu: www.patreon.com/besjede

Naše knjige i ostale proizvode možete kupiti na: https://shop.inskola.com