fbpx
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Search in posts
Search in pages

U osmoj epizodi podcast-a pod nazivom „Pričamo o sigurnosti“ razgovaraju aktivistice za ženska prava Nada Golubović i Vildana Džekman.  

Razgovaraju o svojim iskustvima u radu na pitanjima seksualnog nasilja, ravnopravnosti polova, prava žena i drugih marginalizovanih grupa u okviru rada organizacija civilnog društva u  Bosni i Hercegovini.   

Da li, i na koji način ženski pokret stvara prostor da se javno govori o strahotama seksualnog nasilja i uznemiravanja? Kakva je percepcija položaja žena u društvu bila na samim počecima rada nevladinih organizacija a kakava je danas?   

Sagovornice svoja razmišljanja i ideje prenose jezikom koji je lako razumljiv svim genercijama, zbog čega je vrijedno da se posluša i pogleda.   

Podcast realizujemo u okviru projekta „Banja Luka – Grad sa nultom tolerancijom na seksualno  nasilje i uznemiravanje – Faza II“ kojeg finansijski podržava Švedska a provodi fonacija „Udružene žene“ uz podršku UN Women BiH.  

Žene žrtve seksualnog nasilja i uznemiravanja,  za besplatnu pravnu i psihološku podršku se mogu obratiti na broj telefona 051/462 146 ili 1264- SOS telefon. ————————— 

POTRAŽITE NAS na sljedećim kanalima:  

FACEBOOK: https://www.facebook.com/unitedwomenbl

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/unitedwomenbl

WEB: http://unitedwomenbl.org