fbpx
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Search in posts
Search in pages

PRIČAMO O SIGUNOSTI   

Prof. dr Ivanka Marković, potpredsjenica Ustavnog suda Republike Srpske gošća je u sedmoj epizodi podcast serijala pod nazivom „Pričamo o sigurnosti“.   Profesorica Marković je učestvovala u izradi brojnih zakona koji se odnose na zaštitu od različitih oblika nasilja u Republici Srpskoj. 

Snažno se zalagala da se Zakon o krivičnom postupku Republike Srpske uskladi sa odredbama Istanbulske konvencije u dijelu koji se odnosi na prepoznavanje krivičnih djela koja često imaju obilježja rodno zasnovanog nasilja.  

Sardnica je nevladinim organizacijama u podizanju opšte svijesti o nasilju nad ženama i akcijama sprečavanja i suzbijanja nasilja.   U podcastu sa njom razgovaramo o inkriminaciji djela seksualnog nasilja u Republici Srpskoj, o uticaju pravosudnih odluka na opštu bezbjednost, o posebnom registru  lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece , o razumijevanju pravnih normi, njihove suštine i značaja.   

Podcast realizujemo u okviru projekta „Banja Luka – Grad sa nultom tolerancijom na seksualno  nasilje i uznemiravanje – Faza II“ kojeg finansijski podržava Švedska a provodi fonacija „Udružene žene“ uz podršku UN Women BiH.  Žene žrtve seksualnog nasilja i uznemiravanja,  za besplatnu pravnu i psihološku podršku se mogu obratiti na broj telefona 051/462 146 ili 1264- SOS telefon. 

————————— 

Deezer:  

Podcast:  

Spotify:  

————————— 

POTRAŽITE NAS na sljedećim kanalima:  

FACEBOOK: https://www.facebook.com/unitedwomenbl

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/unitedwomenbl

WEB: http://unitedwomenbl.org