fbpx
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Search in posts
Search in pages

PRIČAMO O SIGUNOSTI   

Dijana Đurić i Amala Bašić Tomoć su psihologinje koje imaju dugogodišnje iskustvo u radu sa ženama i djevojčicama koje su preživjele različite oblike nasilja, uključujući i seksualno nasilje.   

U ovo podcastu razgovaraju o posljedicama seksualnog uznemiravanja na psihološki svijet žrtava. Propituju povezanost podrške žrtvama od strane okoline, sa procesima oporavka i prvazilaženja traumatskog iskustva koje u najvećem broju slučajeva seksualno nasilje nosi sa sobom.    

Tema razgovora su i rodne predrasude i stereotipna ponašanja, odbacivanje i negativan stav prema svemu što je drugačije od nas samih, a što biti uzrok negativnih oblika ponašanja.   

Podcast realizujemo u okviru projekta „Banja Luka – Grad sa nultom tolerancijom na seksualno  nasilje i uznemiravanje – Faza II“ kojeg finansijski podržava Švedska a provodi fonacija „Udružene žene“ uz podršku UN Women BiH.  Žene žrtve seksualnog nasilja i uznemiravanja,  za besplatnu pravnu i psihološku podršku se mogu obratiti na broj telefona 051/462 146 ili 1264- SOS telefon.

—-

POTRAŽITE NAS na sljedećim kanalima:  

FACEBOOK: https://www.facebook.com/unitedwomenbl

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/unitedwomenbl

WEB: http://unitedwomenbl.org