fbpx
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Search in posts
Search in pages

PRIČAMO O SIGUNOSTI   

Dr um. Borjana Mrđa, vanr. prof. prodekanica  za umjetnost i međunarodnu saradnju je gošća podcasta Pričamo o sigurnosti.   

Borjana je  magistrirala na Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banja Luci, gdje radi kao vanredna profesorica na predmetima Slikanje i Crtanje, na prvom i drugom ciklusu studija na Katedri za slikarstvo. U sopstvenoj umjetničkoj praksi bavi se različitim vrstama proizvodnje, upotrebe, značanja i pojavnosti tjelesne slike u vremenu i prostoru.  

Mediji koje koristi u ovom postupku su crtež, slika, objekat/skluptura, video i animacija.  Sa Borjanom smo razgovarale o sigurnosti kao usluvu za stvaranje novih vrijednosti, propitivale smo uloge žena i muškaraca u porodici i društvu, kao i umjetnosti kao kanalu koji pokreće i doprinosi društvenim promjenam.   

Podcast realizujemo u okviru projekta „Banja Luka – Grad sa nultom tolerancijom na seksualno  nasilje i uznemiravanje – Faza II“ kojeg finansijski podržava Švedska a provodi fonacija „Udružene žene“ uz podršku UN Women BiH.  Žene žrtve seksualnog nasilja i uznemiravanja,  za besplatnu pravnu i psihološku podršku se mogu obratiti na broj telefona 051/462 146 ili 1264- SOS telefon.