fbpx
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Search in posts
Search in pages

Pod kapicom No. 129 – Jugoslav Vasović

Gost 129. epizode podkasta Pod kapicom bio je Jugoslav Vasović, predsednik Stručnog saveta VSS i direktor kragujevačkog Radničkog. 

Pričali smo o reprezantivnim akcijama, koje kreću iz Istanbula na kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Put od 43 dana biće zaključen u Fukuoki na SP, gde je cilj plasman u finale, koji obezbedjuje odlazak na Olimpijske igre u Pariz. 

Ceo put otežava neigranje Dušana Mandića, koji je zatražio predah usled turbulentnog perioda u Novom Beogradu. Mandić bi prema Vasovićevim najavama trebao da se priključi nacionalnom timu za EP u Izraelu i SP u Dohi početkom sledeće godine. 

Dotakli smo se i Nikole Jakšića, koga je klub stavio na transfer listu i traži obeštećenje od 150.000 evra. Vasović smatra da su svi ti slučajevi u raskoraku sa interesima državnog tima i da to nije slučajno, da razume da Novi Beograd nije zadovoljan učinkom nekog igrača, ali da je presedan zabraniti mu da trenira sa prvim timom. 

Razgovarali smo o mladjim kategorijima, lošem finansijskom situacijom u većini klubova, sistematizaciji sporta, ženskom vaterpolu, na koji način je doživeo rezultate Novaka Djokovića i Nikole Jokića… 

Šta ce biti sa Jadranskom ligom u klupskoj sezoni koja ce trajati sest meseci. Nezadovoljan je sezonom u Radnickom, gde smatra da je ekipa morala i mogla mnogo više. Šta se dešavalo sa Radulovićem i Vicom, priča o Stefanu Brankoviću, i ko su igrači sa kojima se klub dogovorio za narednu sezonu. 

Zašto je Tbilisi refleksija cele godine, šta bi uradio drugačije, koje greške priznaje u komunikaciji i lošim procenama… 

Koliko košta jedna sezona u sklopu formiranja jakog prvog tima i normalnog rada mladjih kategorija. 

U Radnickom ne kriju da su ostali dužni igracima i da je u skladu s tim formiran novi. Rekao je da će svi dugovi biti isplaćeni makar lično morao da ide da radi na Aljasku, na šta se nadovezala tema na račun finansiranja sportskih klubova, i problema sa kojima se vaterpolo konkretno suočava.


★ Support this podcast on Patreon ★