fbpx
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Search in posts
Search in pages

Send us a Text Message.

Kompozitorica, aranžerka i kantautorica. Široj javnosti poznata kao učesnica muzičkog showa OBN Supernova Music Talents, a u veoma kratkom vremenskom periodu postala je poznata i kao interpretatorka fado muzike te sada živi i radi na relaciji BiH – Portugal.

Ovog petka u podcast Opet Laka stiže Maja Milinković, a sa Lakom se, u više od 90 minuta podcast razgovora, prisjetila djetinjstva, prvog instrumenta, školovanja te priznala da je oduvijek bila buntovnica, pa je tako podijelila i iskustvo na pomenutom muzičkom showu i bježanja iz karantina koji je bio sastavni dio takmičenja, ispričala nam o svojoj pop-rock i fado/sevdah fazi te životu u Lisabonu.

Laku je zanimalo je li prvo otišla u Portugal, pa čula fado ili je čula fado, pa otišla u Portugal.

– Čudni su putevi Gospodnji. Fado sam prvi put čula u Berlinu i poslala sam prijateljici poruku: “Majke ti, šta je fado?”, a ona će meni: “Gdje si ti našla fado u Berlinu?”. Neko je podijelio na Facebooku, zaledila sam se, uzelo me skroz. Nakon toga sam zbog fada i otišla u Portugal, raja me u početku pitala ko mi je taj Fado, kroz osmijeh je ispričala Maja i nastavila:

Krenulo je sve u Sarajevu sa koncertima, našla sam taj prvi ansambl fada, sa Mirzom Redžepagićem i Berislavom Beusom, to je bio pilot projekat. Ja vidim to uzelo maha i kažem sebi: “Moraš otići u Portugal da vidiš šta oni imaju da ti kažu, lako ti je ovdje pjevati.”. Otišla sam 12 dana prvi put i toliko me je bilo strah što idem sama, sa ruksakom i gitarom, priznala je Maja.

Ostalo je, kako kaže, istorija i baš sve detalje podijelila je sa nama, a, između ostalog, otkrila i da se njen album nalazi u Muzeju fada u Portugalu.

Support the Show.

Čitajte nas na: https://www.oslobodjenje.ba FB :https://www.facebook.com/oslobodjenjeba IG: https://www.instagram.com/oslobodjenj… Twitter: