fbpx
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Search in posts
Search in pages

🫶 CEO RAZGOVOR možete poslušati na PATREON-u.
🫶 Podrška mesečnim donacijama – ⁠  / sferapodcast  ⁠
🫶 Podrška jednokratnom donacijom – ⁠https://www.paypal.com/paypalme/podca…⁠

Sponzori

Naš novi sagovornik u 27. podcastu je arhitekta Jovan Mitrović. Arhitekta sa bogatim profesionalnim iskustvom od preko 40 godina.

Sa Jovanom koji sada živi i radi na relaciji Slovenija – Srbija, razgovarali smo o njegovoj filozofiji projektovanja prema principima održivosti, o specifičnostima kuća građenih od betona, o uticaju autoriteta za vreme studija, o životu i radu u Rusiji i zanimljivim prelomnim momentima u karijeri, kao i o budućnosti razvoja Beograda i šansama koje su propuštene, a koje se u budućnosti ne smeju ispustiti.

Autor je većeg broja realizovanih nagrađivanih objekata kako u samostalnoj režiji tako i u koautorstvu sa kolegom prof. Dejanom Miljkovićem.

Diplomirao je na beogradskom fakultetu 1980. godine, na kome je i magistrirao na temi „Stanovanja“, dok je specijalističke studije završio u Portugaliji. Bio je predsednik SAS-a (Saveza Arhitekata Srbije) u dva mandata, predsednik matične sekcije arhitekta IKS (Inženjerske komore Srbije) u dva mandata, komesar Republike Srbije na 12. Bijenalu Arhitekture u Veneciji i jedini srpski arhitekta čiji je objekat iz Srbije (fiskulturna sala osnovne škole u Obrenovcu) publikovan u francuskom časopisu o savremenoj arhitekturi „l’Architecture d’aujourd’hui“. Dobitnik je brojnih nagrada na međunarodnim i domaćim arhitektonsko-urbanističkim konkursima i priznanja u praksi, među kojima su najznačajnije: četiri nagrade Grand-Prix Salona arhitekture, kao i dve godišnje nagrade Ranko Radović.

KREATIVNI TIM

Autori i urednici

  • Miljan Salata
  • Igor Mikitišin
  • Nemanja Dačić
  • Denis Turanović

Voditelji

  • Igor Mikitišin i Miljan Salata

Direktor fotografije

  • Nemanja Dačić

Vizuelni identitet

  • Denis Turanović

Montaža i zvuk

  • Luka Jukić

Social media content

  • Kristina Vuković

Društvene mreže

⁠https://linktr.ee/sfera_podcast⁠

ZABRANJENO JE SVAKO KOPIRANJE I PREUZIMANJE, U DELOVIMA ILI U CELOSTI, BEZ ODOBRENJA AUTORA I PRODUKCIJE KOJA JE VLASNIK MATERIJALA.

Podcast SFERA 🌚