fbpx
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Search in posts
Search in pages

Obrazovanje, o smernicama ministarstva nakon majskih tragedija, Agelast 195

Podržite me na Patreonu: https://www.patreon.com/agelast

Jednokratne donacije kanalu: https://www.paypal.me/agelastpodcast

Kripto donacije: BTC: 1BdrToPVPRbMtzPkdX8z3wviTHZZyzqD7w

ETH: 0xe189975f215102DD2e2442B060D00b524a608167

FB: https://www.facebook.com/galebnikacevic

Instagram: https://www.instagram.com/agelast_/

Twitter: https://twitter.com/GalebNikacev

A1: https://a1.rs/privatni

Legend WW: https://www.legend.rs/

Stigao nam je 1. septembar, a sa njime još jedna nova školska godina, a sa njome i naša (sada već tradicionalna), epizoda posvećena obrazovanju. Početak ove godine biće mnogo teži nego ranijih zbog tragičnih događaja iz maja meseca. Nakon dve kovid godine koje su u potpunosti ogolile sve sistemske probleme u obrazovanju, desila su se i dva masakra koji su otvorili teška pitanja nasilja, kao i potanja mogućnosti sistema ranog upozoravanja, ali i veliki problem suočavanja sa posledicama. Kako da razgovaramo sa našom decom? Kako da se prosvetni radnici suoče sa novom školskom godinom? Ko i kako i tim radnicima u školi pruža podršku ili obuku za rad sa decom i njihovim porodicama, posebno nakon ovakvih događaja. Okosnica ovog razgovora biće, pre svega, dokument ministarstva koji je dostavljen pre nekoliko dana „Smernice za organizaciju i realizaciju obrazovno-vaspitnog rada u školskoj 2023/2024 godini za osnovne škole“, odnosno za „srednje škole“. A gosti koji će govoriti na ove teme su:
— Vesna Vojvodić, profesorka srpskog jezika i književnosti i portparolka Gradskog sindikata prosvetnih radnika Srbije „Nezavisnost“ u okviru Ujedinjenih gradskih sindikata „Nezavisnost“.
— Aleksandar Baucal, redovni profesor na Filozofskom fakultetu u Beogradu i bavi se razvojnom psihologijom i psihologijom obrazovanja, a u radu sa našim obrazovnim sistemom je veći deo svoje profesionalne karijere
— Dejan Ilić, naš standardni gost kada su teme obrazovanja u pitanju. Urednik izdavačke kuće „Fabrika knjiga”, redovni kolumnista sajta „Peščanik” i neko ko je problemima i pitanjima obrazovanja posvetio veći deo svog profesionalnog rada.

Audio: Marko Ignjatović

Instagram:

Galeb Nikačević Hasci-Jare: https://www.instagram.com/agelast_/

Sandra Planojević: https://www.instagram.com/run_lola_run_7/

Audio: Marko Ignjatović

Instagram:

Galeb Nikačević Hasci-Jare: https://www.instagram.com/agelast_/

Sandra Planojević: https://www.instagram.com/run_lola_run_7/