fbpx
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Search in posts
Search in pages

Maju Marić možda znate kao blogerku, možda kao jednu od autorki podkasta Samo bez panike, a možda i kao jedan od glasova programa nemačkog radija Cosmo na hrvatskom, srpskom i bosanskom jeziku.

Novinarka po struci, Maja nije očekivala da se bavi svojim zanimanjem nakon selidbe u Nemačku. A onda su je sa radija pozvali da gostuje i priča o svom blogu!

Danas, Maja na tom radiju i radi – a u ovoj epizodi pričamo o gastarbajterskim medijima i kako oni funkcionišu danas, više od pola veka nakon osnivanja. Takođe, razgovaramo i o Nemačkoj kao obećanoj zemlji iseljenika sa Balkana i kulturološkim sličnostima i razlikama.

U ovoj epizodi, predstavljamo i Selfnest – prvu onlajn platformu za psihoterapiju na našem jeziku! Naše gošće su psihoterapeutkinja Sara Šaša i Aleksandra Milisavljević, osnivač platforme. Sa njima pričamo o zimskoj depresiji i razlozima zbog kojeg praznici mogu imati loš uticaj na naše mentalno zdravlje. Našim slušaocima poklanjamo i dva vaučera za psihoterapiju na Selfnestu!

Plus: Love Actually, bioskopi u skvotovima, amsterdamski vatrometi, i… ovo je poslednja regularna epizoda u ovoj, prvoj sezoni Odomaćenih!

Podržite Odomaćene!