fbpx
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Search in posts
Search in pages

Naučite KAKO da primenite ZAKONE FIZIKE u vašem životu | Dr. Zdeslav Hrepić | Kosmički Putnici #030

Moj današnji gost se zove Zdeslav Hrepić. Dr. Zdeslav je diplomirao fiziku i politehniku na nastavničkim studijama PMF-a u Splitu 1998-te. Nakon toga je dve godine predavao fiziku, “tehničko vaspitanje” i informatiku u dve splitske osnovne škole i 2000. godine otišao u SAD na postdiplomske studije za koje je dobio stipendiju od državnog univerziteta u Kanzasu (Kansas State University). Tamo je magistrirao fiziku i doktorirao didaktiku prirodnih nauka dok je od 2004. postao profesor fizike na dva državna univerziteta u SAD.

Nakon 20-ogodišnjeg iskustva i vrlo dinamičnog profesionalnog života koji je vodio kao naučnik, predavač i redovni profesor u SAD-u, Zdeslav stvara jednu neobičnu knjigu pod nazivom “Živa fizika” koja predstavlja spoj fizike, psihologije, metafizike i životnog treninga (life coaching). Interesantno je da su u žargonu životnog treninga mnogi fizikalni pojmovi poput poluge, fokusa, rezonancije, tromosti, energije ili kvantnog skoka – pronašli svoje čvrsto mesto. Ta neobična kombinacija nije zapravo iznenađujuća jer je fizika kraljica nauke kada je u pitanju opisivanje, objašnjavanje i predviđanje kako naš svet funkcioniše – što se u životnom treningu sasvim jasno primenjuje.

Ako na svetu postoje duše koje poput mosta uspešno mogu da povežu naizlged nespojove domene poput nauke i duhovnosti, Zdeslav se definitivno ubraja u njih. Zdeslav će nam u ovoj epizodi predstaviti učenje i smisao koji nosi njegova knjiga “Živa fizika”. Pričaćemo o tome kako možemo da osvestimo i primenimo principe i zakone fizike u različitim domenima našeg života, kao što su karijera, uspeh, lični razvoj, duhovnost i partnerski odnosi. Ako ste se ikada u životu pitali da li je nauku moguće spojiti sa duhovnošću – ovu epizodu jednostavno ne smete da propustite. Uživajte 🚀

🔗 LINKOVI IZ OVE EPIZODE:

Zvanični veb sajt Dr. Zdeslava Hrepića:

Front1

Zvanični Instagram nalog Dr. Zdeslava Hrepića:
https://www.instagram.com/naturemyteacher/

Poručite knjigu „ŽIVA FIZIKA – Dr. Zdeslav Hrepić“ putem ovog mail-a:
drz@for.hr

Knjiga „Tao Fizike“ od autora Fritjof Capra:
https://www.ivantic.info/Ostale_knjiige/taofizike.pdf

🎧🎙SLUŠAJ AUDIO EPIZODE KOSMIČKIH PUTNIKA:
Apple Podcasts: https://apple.co/43mtnA5
Google Podcasts: https://bit.ly/46E59Es
Spotify: https://bit.ly/46HAvdi
Podcast.rs: https://podcast.rs/show/kosmicki-putnici/

👇ZAPRATI KOSMIČKE PUTNIKE:

YOUTUBE: / @kosmickiputnici

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/kosmicki_pu…

E-MAIL: kosmickiputnici@gmail.com

#duhovnost #fizika #licnirazvoj #kosmickiputnici