fbpx
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Search in posts
Search in pages

Druga utakmica, druga pobeda!

To je ritam koji želim da vidimo od „plavih“, i za sada, svi smo na istoj talasnoj dužini. Srbija Svetislava Pešića je odigrala korektnu, u navratima briljantnu utakmicu i na kraju ubedljivo slavila protiv Portorika, iako je imala određene padove u igri koji su neke i zabrinuli. Na kraju, ipak rutina, ali neke druge stvari su zabrinule!

Pre svega, ovde mislimo na Aleksu Avramovića. „Šesti čovek“ Srbije je nakon jednog faula tražio izmenu, nezvanično, radi se o lakšoj povredi zgloba, ali za zvanično ćemo sačekati. Ne bi bilo lepo da nas i ovde, kao i pre godinu dana u Pragu, potera maler sa rezervnim bekovima…od onog lepo, izdvajamo „oba Jovića“, i naravno, pobedu! Šta više treba u ovoj fazi takmičenja?

Od ostalih rezultata, da izdvojimo dve istorijske pobede afričkih selekcija. Južni Sudan pobedio je Kinu Aleksandra Đorđevića, i sada „juri“ svoje mesto u potencijalnom trouglu koji bi mogao da ih pošalje u ukrštanje, ali mora se još i tu svašta pogoditi. Pobedili su i momci sa Zelenortskih Ostva, i to, zamislite, zahvaljujući učinku svojih igrača koji se ne zovu „Edi Tavareš“! Zaoštrava se i oko te afričke vize, možda i bude zanimljivo u tom razigravanju sa Francuzima…

Videli smo u ponedeljak ponovo dominantnog Luku Dončića, razigrane Amerikance, i još razigranije Špance. Videli smo i jako napet dvoboj Novog Zelanda i Jordana, a het-trik za Afrikance kompletirala je Obala Slonovače pobedom nad Iranom.

Ukratko, turnir ide svojim putim, a mi ga pratimo! Vidimo se opet u četvrtak!