fbpx
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Search in posts
Search in pages

Marjana Brkić – neuronaučnica, projektna menadžerka i eko aktivistkinja | Fusnota podkast 07

Marjani Brkić su se svi čudili kada je za vreme studija pokušavala da studira paralelno uz molekularnu biologiju i psihologiju, ali joj naš obrazovni sistem to nije dozvolio o čemu i danas rezignirano govori. U potrazi za širenjem vidika nakon završenog fakulteta upisala je master iz menadžmenta, na šta su svi mislili da je poludela. Ta znanja su je više godina kasnije dovela do zaposlenja u Centru za promociju nauke i pozicije savetnice u Sektoru za međunarodnu saradnju, gde je rukovodila različitim međunarodnim projektima iz okvira finansiranja Horizont2020 i Erasmus+. Posebno je tematski fokusirana na projekte koji se tiču naučnog obrazovanja, građanskih naučnih istraživanja i klimatskih promena. Čak je i voditeljka podkasta Radio Elementi.
Završila zajednički doktorat Univerziteta u Gentu i Univerziteta u Beogradu iz oblasti neuronauka na temu Alchajmerove bolesti, te vam na kraju našeg razgovora savetuje kako da odložite starenje vašeg mozga.
Svoju ljubav prema filmu i fotografiji Marjana je ostvarila i kroz nekoliko kratkih filmića, od kojih je Gum Story nagrađivan na festivalima. Istrčala je polumaraton, svira klavir i roni.
Otac joj je preneo pristup da poslu treba da posmatra kao igru. Voli da ima stabilnu bazu, a to su na prvom mestu ljudi koji je okružuju.

—————-
MECENA PODKASTA – PRŽIONIČAR KAFA
Mešavina odabranih zrna Arabike i Robuste koja te vodi u avanturu aroma i jedinstvenog ukusa. Zanatski pečenu Pržioničar kafu možete da kupite u svim Idea Urban prodavnicama, Merkator hipermarketima i Roda megamarketima. Saznajte više na njihovom Instagram profilu https://bit.ly/3HA8mYM

MECENA TEME – GEBRUDER WEISS
Gebrüder Weiss je globalni lider u transportu i logistici, čiji je slogan Mi pokrećemo svet. Saznaj više o karijeri u GW https://www.gw-world.com/rs/karijera/

AMIKO PODKASTA – KROJAČEVA ŠKOLA
Krojačeva škola je provereno udobno i sigurno online mesto za multipotencijaliste, ljude kojima je znanje strast, za one koji streme promeni karijere i ličnom razvoju. Kvalitetni online kursevi koji ostaju trajno dostupni, stručnjaci sa iskustvom u transferu znanja i 100% video lekcije. Uz promo kod FUSNOTA imate 20% popusta na sve kurseve.
https://www.krojacevaskola.com/

Alex nosi majicu PrinKu
https://www.instagram.com/prin.ku/
————-
Podkast je projekat Fondacije Dva 37.
Šta je *fusnota i kako možeš da podržiš podkast

Dobrodošli u *fusnota podkast

Pridruži se kružoku Multipotencijalisti https://bit.ly/fbmultipotencijalisti

Prati Alex na Instagramu
https://www.instagram.com/alex5rovski