fbpx
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
Search in posts
Search in pages

Send us a Text Message.

Osnivač je i frontmen bosanskohercegovačke grupe Zoster, kantautor i glumac. Rođeni Mostarac i mislilac. Formalno, kako kaže, potpuno divlji i neobrazovan. Ovog petka nam u Opet Laka studio stiže Mario Knezović iz Zostera sa velikim Z, muzičkog sastava koji, potaknut padom društvenog imuniteta, još od 2000. godine, kada je nastao, pa sve do danas, održava epidemiju dobrih nota, sjajnih poruka skrivenih u tekstovima i pokretačke vibre.

I pored vrlo jasno blistavog muzičkog puta, Mario se u jednom trenutku odlučio i za glumu, a Laku je, naravno, zanimalo što mu je to trebalo?

– Gluma mi se nekako dogodila. Bliska je ovome što radim jer kada gledaš, pjesma jeste sažeti film. Kada napraviš video spot, imaš i scenarij, i režiju, i glavne glumce… pjesma je, u stvari, mini priča. Radim sa najboljima i ništa mi ne pada teško. Oskarovac me otkrio, s njim sam snimio prvi film i onda je sve išlo prirodno. Trenutno snimamo drugu sezonu serije Kotlina, pa pravimo pauzu, zatim radimo cijelog ljeta koncerte, nekako se uvijek dobro iskombinuje. Tako sam prošle godine nakon koncerata, na jesen išao na otok sa Danisom da snimamo film, bilo je ludilo. Radi se o Prviću kod Šibenika i na tom otoku uopšte nema auta, tu smo mjesec dana bili i radili. Bio je to jedan od najljepših procesa ikad, ispričao je Mario.

Između ova dva umjetnika nadugo i naširoko nizale su se priče o muzici, filmu, životu, mladosti i starosti, sadašnjosti i budućnosti. Uz dosta ozbilje i malo više smijeha, Opet Laka podcast minute, potaći će vas na razmišljanje pod tačkom razno, probuditi emociju i, kao što to uvijek kod Lake i biva, dobro vas zabaviti.

Support the Show.

Čitajte nas na: https://www.oslobodjenje.ba FB :https://www.facebook.com/oslobodjenjeba IG: https://www.instagram.com/oslobodjenj… Twitter: