fbpx

U ovoj epizodi Loženja razgovaram sa istoričarkom umetnosti Miljom Vuković koja je i administratorka fejsbuk grupe Za manje smeća i više sreće – Zero & Low Waste Serbia.

Milja otvara globalnu i društvenu temu koja je veoma značajna zbog situacije u kojoj se naša planeta nalazi. Zero waste nije samo način života, već jedna mnogo veća misao koja prožima sve sfere društva. Kompostiranje organskog otpada je vraćanje prirodi koja je nama podarila mnogo više nego mi njoj. Razmišljanje unapred i izgradnja neke lepše budućnosti za naše potomke je nešto što Milju pokreće u inicijativi koja ima sve više ljudi koji se za nju interesuju i zalažu. Posmatranje društva kroz istoriju, kroz prošlost čije se posledice osećaju u sadašnjosti, a biće prisutne i u budućnosti još mnogo godina, usled kreiranja materijala koji nisu razgradivi, je samo početak jednog velikog puta koji moramo preći kroz delanje kako bismo očuvali planetu i sprečili da postane deponija našeg smeća.

Teme koje se tokom ovog razgovora otvaraju tiču se ekonomije, politike, tehnologije, filozofije, bogatstva, energije, dobrote, delanja, davanja, razmišljanja o precima i o tome šta jedno ljudsko biće čini onime što jeste, kao i šta je ono što je potrebno da jedna jedinka bude srećna.

Informacije o kompostiranju i Zero waste pokretu možete naći u fejsbuk grupi, a plan za naredni period je i platforma koja će spojiti istomišljenike u cilju boljeg života i širenja ideje davanja, popravljanja i smanjenja količine otpada koju mi možemo da kontrolišemo.

Ostavite odgovor

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *